Toplama Bilgisayar İlk Çalıştırma

Teknococuk2

Megapat
Daha fazla  
Yakın zamanda Vatan'dan toplama bir bilgisayar alacağım.
Windows'u internetten alacağım için kendim kurmak zorundayım.

Kasa ve monitör eve geldikten sonra yapmam gerekenler nelerdir?

BIOSgüncellemesi mi yapmam gerekiyor? Zaten yeni aldığım anakartın neden güncellemem gerekiyor?

Ayrıca Windows'u yüklerken ve de başka ne yapmam gerekiyorsa ilk açılışta internet bağlantısını ihtiyacım var mı ?

Varsa Wifi ile yapabilir miyim yoksa kablolu bağlantı olması mı gerekiyor?
Ayrıca ethernet kablosunu kasaya taktığımda internet etkinleşmiş olacak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hep söylüyorum yine söyliyim. Vatandan toplama bilgisayar alınmaz. Almayın, aldırmayın. Mümkünse parçaları kendiniz toplayın ya da bu işi bilen birisinden yardım isteyiniz. Neyse konumuza dönecek olursak BIOS güncellemesi şart. Yeni bir anakart almış olsanızda satışa sunulmuş anakart için daha sonra stabilite, donanım, uyumluluk, işlevsel vb. özellikler ekleniyor. Bazı anakartlar istisna olabilir tabii BIOS sürümünü kontrol edip varsa güncellemeniz yararınıza olur. İşletim sistemi kurarken internet kablosu da dahil(ethernet kablosu wi-fi değil) tüm birimleri bağla ve Windows10 1703 sürüm UEFI kurulum yap. Windows10 çoğu sürücüyü kendisi kuruyor zaten.

Öncelikle Vatan'dan hazır PC yerine, konu açıp bütçenizi belirtin. Yardımcı olalım.
5000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Sistemle ilgili bir konu açtım zaten.

ASUS PRIME B350-PLUS AMD B350 AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(O.C.) MHz USB 3.1 Anakart
Bu anakartı alacağım.
  • Güncelleme yapmam gerekiyor mu? Gerekiyorsa Win 10' u kurduktan sonra BİOS' u güncelleyeceğim?
  • Windows'u internet bağlantısı olmadan kuramaz mıyım? Etkinleştirme anahtarını da sonra gireceğim zaten.
  • Normalde USB ile android telefonumu bağlayıp, USB ile İnternet Paylaşımını kullanıyorum. Windows yüklerken bunu kullanabilir miyim yani sürücü güncellemesi vb. gerekir mi?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı