Toplama Bilgisayar mı Hazır Bilgisayar mı?

FANGLORD

Hectopat
Daha fazla  
Bir konu danışmak istiyorum. Bilgisayar toplama konusunda pek bir bilgim yok ve yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Teknoloji mağazalarındaki hazır toplanmış bilgisayarlardan bir tercih yapsam,toplama bilgisayarlara nazaran fazla bir fiyat farkı olur mu sizce?

Olur hazır toplanmış bilgisayarlar parça fiyatının üzerine %35-40 civarında fiyat farkı uygulanıyor. Aynı parçaları kendin toplaman daha mantıklı yani. Kurulum adı altında çok feci kazıklıyorlar.

Biz hem çok daha ucuz hem de çok daha güçlü/dengeli PC topluyoruz genelde.

Montaj kısmı korkulacak kadar zor değil. Parçaları/kabloları yanlış takman çok zor. Technopat sistem toplama videolarını izlersen kendin kurabilirsin. En kötü bir bilgisayarcıya götür, 40-50 TL'ye o montajlar.

Olur hazır toplanmış bilgisayarlar parça fiyatının üzerine %35-40 civarında fiyat farkı uygulanıyor. Aynı parçaları kendin toplaman daha mantıklı yani. Kurulum adı altında çok feci kazıklıyorlar.

Peki parçaları toplayabileceğim bir site mevcut mu? Birde örnek veriyorum hangi ekran kartına hangi PSU uygun nasıl öğrenebilirim? Çok fazla bir bilgim yok bu konularda.
Biz hem çok daha ucuz hem de çok daha güçlü/dengeli PC topluyoruz genelde.

Montaj kısmı korkulacak kadar zor değil. Parçaları/kabloları yanlış takman çok zor. Technopat sistem toplama videolarını izlersen kendin kurabilirsin. En kötü bir bilgisayarcıya götür, 40-50 TL'ye o montajlar.

Montaj kısmını dediğiniz gibi en kötü bir bilgisayarcıya götürüp halledebilirim. Korktuğum kısım yanlış parça satın almak.

Peki parçaları toplayabileceğim bir site mevcut mu? Birde örnek veriyorum hangi ekran kartına hangi PSU uygun nasıl öğrenebilirim? Çok fazla bir bilgim yok bu konularda.
PSU'lar genelde tüm parçalara uygundur, önemli olan yeterince güç verebiliyor mu kısmı dır. 500-600W, kaliteli bir PSU genelde fazlasıyla yeterli olur. Butceni söylersen biz parçaları sana listeleriz.

Sen bize bir bütçe belirtirsen buradaki arkadaşlar senin o bütçe ile alabileceğin en güzel bilgisayarı çıkartmaya çalışırlar. Daha iyisini de zaten bulamazsın. Fiyatları Akakçe.com üzerinden kıyaslayabilir en ucuz satıcıya oradan ulaşabilirsin.

hangi PSU uygun nasıl öğrenebilirim?
Belli başlı sitelerden bilgisayarına topladığın malzemelerin listesini verip senin bilgisayarının hangi W da rahat çalışacağını öğrenirsin.
Korktuğum kısım yanlış parça satın almak.
Bir bilgisayara yanlış parça almaktan korkma. Buradaki arkadaşlar size yardım edeceklerdir. Kendi sistemlerinde kullandıkları beğendikleri parçaları önerirler genelde.
15e kadar çıkabilirim gibi duruyor şuan için.
Buradaki insanlar o paraya F16 bile toplarlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı