Toplama Bilgisayara İlk Açılışta Ne Yapılmalı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video yeni değil fakat yapılacak şeyler aynı.

Merhabalar, ilk toplama bilgisayarımın siparişini verdim, bu hafta gelmesini bekliyorum. Bilgisayar kurulu gelicek fakat bilgisayarı ilk açtığımda neler yapmam gerekiyor bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Sürücü yazılımları kurulmalı, OCCT testine sokulmalı, Sıcaklıklara bakılmalı, XMP'yi açmalı.

Kurulu geliyorsa kendinize göre gerekli bulduğunuz programları yüklemeye başlayabilirsiniz. C++ paketlerini de unutmayın.
Dediğim gibi ilk defa bir bilgisayarım oluyor, C++ Ne bilmiyorum, açıklayabilir misin? @die
Bilgisayarınızda işletim sistemi olacak mı?
Olacak, oem key alarak windows kurmayı düşünüyorum @Mrtyldrmm
Sürücü yazılımları kurulmalı, OCCT testine sokulmalı, Sıcaklıklara bakılmalı, XMP'yi açmalı.
XMP Nasıl oluyor söyleyebilir misin? @Taylan Dinler

Son düzenleme:
Dediğim gibi ilk defa bir bilgisayarım oluyor, C++ Ne bilmiyorum, açıklayabilir misin? @die
Buradan herhangi bir ülkeyi seçip gerekli zip dosyasını indir. Zipteki bütün dosyaları seç ve CTRL+C kısayolu ile kopyala. CTRL tuşuna basılı tutarken C tuşuna da bas. Ardından masaüstünde bir klasör oluştur ve CTRL tuşuna basarken V tuşuna bas. install_all.bat yazan şeyin üzerine gel mausun sağ tuşuna basıp yönetici olarak çalıştır.
C++ kütüphaneleri sıkça kullanılan programlar için gereklidir. İleride bir hata ile karşılaşmaman için direk formattan sonra veya ilk açılışta kurmanı öneririm. Bu kütüphaneler ne işe yarar diye soracak olursan insanlar internet olmadan önce bir şeyin nasıl çalıştığını, ne ile çalıştığını kütüphanelerdeki kitaplardan öğrenirdi değil mi? C++ kütüphanelerinde de programlama da özel olarak kullanılan bağlaçların, fonksiyonların ve işlevlerin nasıl çalışması gerektiğini içerir. Bir program C++ ile değil de başka bir programlama dili ile yazıldığında yine Windows'un yapıtaşlarından biri olan C++'yi içinde barındırabilir. Fakat C++'nin işlevlerini içeren dosyaları, programın çekirdeğine eklemezler. Çünkü diyelim C# ile yazılan programda bu gibi dosyalar çakışmalara neden olur. Haliyle programın içine C++ entegre etmek için kullanılan dosyalar doğal olarak bilgisayarda yoksa bilgisayar kullanıcıya göstermesi gereken şeyi gösteremez, çalıştırması gereken şeyi çalıştıramaz. Kullanıcı 0x0000000'a benzeyen hata kodları ile karşılaşır. Günümüzde çoğu program bu bahsettiğim olayı kullanıyor. Umarım anlatabildim.
XMP hakkında şu konudan bilgilere ulaşabilirsin.

ekran kartını takıp sistemi başlatsam?

Ekran kartını takıp sistemi başlatsam?

Öyle de yapabilirsin. Eğer İtopya'dan aldıysan zaten sistemi kontrol edip yolluyorlar. Direk ekran kartını takıp çalıştırabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…