Toplama Bilgisayara ilk İşletim sistemi nasıl kurulur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sofiman

Hectopat
Yer
Edirne-Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Trakya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisli
Evet arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi örneğin vatandan bi pc topladık herşey güzel eve geldi. Şimdi biz o sisteme nasıl Usb den Windows 7 kurabiliriz.

Kafamda bayaa soru var;

1-İlk olarak ne yapmamız gerekiyor. Kasanın güç düğmesine bastık yani sonrasında ne olacak?
2-İkinci olarakta bu toplama parçaların driverlarını nasıl yükleyeceğiz bir anlatırmısınız. Yani ilk olarak işletim sistemini mi kurup driverları yükleyeceğiz, yoksa ilk herhangi bir şekilde driverlar mı yüklenir.

Yardımınıza ihtiyacım var. Ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

Hiç yapmadım ama,
Arkadaş, o flaş belleğe öncelikle bootable windows 7 imajını yazdıracaksın.(Mecburen başka bir bilgisayarda). Bunun için elinde Windows 7 imajı olması gerek bunu internetten edinebilirsin. Ayrıca Google'da Windows usb dvd tool diye aratırsan küçük bir program olacak. Onunla da flaş belleğine yazdırırsın. Sonra bilgisayarının tüm kablolarını takıp bilgisayarını açarsın. BIOS'a girer boot sırasında ilk sıraya flaş belleği alırsın. Kaydeder ve çıkarsın(Genellikle F10, sağda yazıyor hangi tuş olduğu). Ondan sonra da bildiğin format işlemi. Bilmesen de, gerisi okuma yazması olan herkesin yapabileceği kadar kolay zaten :D

Teşekkürler fakat win7 için içinde aynı basamaklar mı olacak ? Ayrıca driverları ilk defa yükleyecek birisi nasıl yükleyecek ? İlk olarak işletim sistemimi kurulacak gene ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimisi için Windows 7 daha güzel geliyor o yüzden kuruyorlar.

Doğrusu söylemek gerekirse ben win7 ye alıştım. Yeni bilgisayarıma win8 yüklemeyi düşünmüyorum. Programlarda oyunlarda sorun oluyormuş. Ben yeterince oyun ve program yükleyecem. Ayrıca metro ara yüzü hiçbir işime yarayacağını sanmıyorum.

Doğrusu söylemek gerekirse ben win7 ye alıştım. yeni bilgisayarıma win8 yüklemeyi düşünmüyorum. Programlarda oyunlarda sorun oluyormuş. Ben yeterince oyun ve program yükleyecem. Ayrıca metro ara yüzü hiçbir işime yarayacağını sanmıyorum.
Forumda biraz dolaşırsan Windows 8 ile ilgili hiçbir sorun yaşamayan çok kullanıcı olduğunu görürsün. Metro arayüzü de eski Başlat menüsünün gelişmiş halidir. He olur da sevmezsen Windows 8 için de Başlat menüsü sağlayan programlar var. Kurabilirsin. Daha Windows 8 kullanmadan kulaktan dolma bilgilerle bu şekilde konuşmanı anlayamıyorum. Ayrıca sofiman Windows 8 kur. O kurulurken driverlar kendiliğinden kuruluyor zaten. Sonradan ekran kartı gibi birkaç tane güncellemeyle tüm driverların sorunsuz bir biçimde yüklenmiş olacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı