Toplama sisteme driver kurulumu

Ruveliusz

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Gençler ben 20 gün içinde bir sistem toplayacağım. Parçaları seçtim o yandan bir sorunum yok ama ilk olarak Vatan Bilgisayar üzerinden alışveriş yapmaya karar vermiştim sebebi ise bilgisayarla 5-6 aydır ilgiliyim. Bilgisayar kasası toplama üzerine bir deneyimim yok. Bu driver olayı falan onlardan da anlamıyorum. O yüzden Vatan üzerinden alacaktım lakin fiyatları gördükten sonra vazgeçtim. Bilgisayarı internet üzerinden alsam bir şekilde montajını yapsam. Bu driverları nasıl halledebiliriz ? Mesela sistem toplama videolarında falan anakartın bir CD içinde driverı geliyor. Bu driver nedir ? Hiç deneyimi olmayan biri yapabilir mi? Birde windows kurmak var tabi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'u kuracaksın. Ardından sana çözünürlüğü kötü bir masaüstü gelecek. Internet Explorer'den Google Chrome indireceksin. Daha sonra Chrome'dan Ekran kart marka modelini yazıp yanına driver yazacaksın ("AMD RX 480 Driver download" gibi). Windows sürümü soracaktır uygun olanı seçip indir. Daha sonra anakart marka modelini yazıp sitesine gideceksin ve sürücüleri indirip kuracaksın. Bu kadar basit. Ayrı olarak kart kullanıyorsan onunda sürücüsünü yükleyebilirsin. Yapacağın tek işlem şu: Next, Next, Next, Setup.

Windows'u kuracaksın. Ardından sana çözünürlüğü kötü bir masaüstü gelecek. Internet Explorer'den Google Chrome indireceksin. Daha sonra Chrome'dan Ekran kart marka modelini yazıp yanına driver yazacaksın ("AMD RX 480 Driver download" gibi). Windows sürümü soracaktır uygun olanı seçip indir. Daha sonra anakart marka modelini yazıp sitesine gideceksin ve sürücüleri indirip kuracaksın. Bu kadar basit. Ayrı olarak kart kullanıyorsan onunda sürücüsünü yükleyebilirsin. Yapacağın tek işlem şu: Next, Next, Next, Setup.
Peki anakartın ve ekran kartının içinden çıkan CD ile işim olacak mı ?

Sağlıklı bir kurulum için öncelikli olarak, donanımlarla birlikte verilen CD'ler içerisindeki sürücüler kurulmalıdır.
Çünkü bu sürücüler donanım üreticileri tarafından test edilerek, uygun işletim sistemleri için uyarlanmış sürücülerdir.
Donanımın piyasaya çıkmış olduğu tarihten sonra, sürücüler ile ilgili önemli bir güncelleştirme yayınlanmışsa, bu güncellemeler sonradan yapılabilir.
İnternetten edinilecek sürücüleri kurmak son derece yanlıştır.
Çünkü aygıtın donanım kimliği doğrultusunda, en uygun sürücüyü bulup kurmak, uzman olmayan kişiler için olası değildir.

Sağlıklı bir kurulum için öncelikli olarak, donanımlarla birlikte verilen CD'ler içerisindeki sürücüler kurulmalıdır.
Çünkü bu sürücüler donanım üreticileri tarafından test edilerek, uygun işletim sistemleri için uyarlanmış sürücülerdir.
Donanımın piyasaya çıkmış olduğu tarihten sonra, sürücüler ile ilgili önemli bir güncelleştirme yayınlanmışsa, bu güncellemeler sonradan yapılabilir.
İnternetten edinilecek sürücüleri kurmak son derece yanlıştır.
Çünkü aygıtın donanım kimliği doğrultusunda, en uygun sürücüyü bulup kurmak, uzman olmayan kişiler için olası değildir.
Ankara da bunu nerelere yaptırabilirim acaba ?

Kendin bile yapabilirsin.
Ama hiç kurulum bilgin yoksa, tecrübeli bir arkadaşından yardım isteyebilir, veya uygun ücret mukabilinde bir bilgisayar firmasında yaptırabilirsin.

Ebrar bilgisayar, sinerji bikgisayar montaj yapıyor. Ebrardan alacaksan mesela notta öontaj yapılmasını istiyorum diyorsun yok eğer sinerjiden alıyorsan ücretli olarak sepete ekliyorsun. Bilgisayar geldiğinde ilk işin windows kurmak oluyor kurduktan sonra donanımların isimlerini google'de aratıp driverleri indirip kuruyorsun. Örneğin Msi gamingx 1050ti driver indir gibi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı