Toplama sistemin anakart bağlantısı doğru mu?

soldier born

Decapat
Daha fazla  
Yeni bir sistem topladım ve montajını kendim yapmak için uğraşıyorum. Anakart bağlantılarının doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Anlayan varsa, Thermalright Phantom Spirit 120 RGB model soğutucunun kablolarını nasıl bağlayacağım, onun hakkında da bilgi edinebilirsem sevinirim. (8 pinlik CPU güç kablosundan 2 tane taktım, 24 pinlik ATX kabloyu taktım. Hava soğutucu için çoğaltıcı kabloyu CPU fan kısmına taktım. Audio kablosunu taktım. Kasanın Power kablosunu taktım.)
Anakart: MSI B650 Gaming Plus.
Cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20250618_012840.jpg
    20250618_012840.jpg
    190,5 KB · Görüntüleme: 44
  • 20250618_013535.jpg
    20250618_013535.jpg
    208,5 KB · Görüntüleme: 42
  • 20250618_014142.jpg
    20250618_014142.jpg
    243,5 KB · Görüntüleme: 40
Yeni bir sistem topladım ve montajını kendim yapmak için uğraşıyorum. Anakart bağlantılarının doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Anlayan varsa, Thermalright Phantom Spirit 120 RGB model soğutucunun kablolarını nasıl bağlayacağım, onun hakkında da bilgi edinebilirsem sevinirim. (8 pinlik CPU güç kablosundan 2 tane taktım, 24 pinlik ATX kabloyu taktım. Hava soğutucu için çoğaltıcı kabloyu CPU fan kısmına taktım. Audio kablosunu taktım. Kasanın Power kablosunu taktım.)
Anakart: MSI B650 Gaming Plus.
Cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

CPU güç girişinin tam fotoğrafını atar mısın?

CPU güç girişinin tam fotoğrafını atar mısın?
Yükledim hocam birde kasanın 4 tane RGB fanı var bunların 4 ucu tekleyici bir kablo var onu da nereye takacağım hakkında fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 20250618_014951.jpg
    20250618_014951.jpg
    182,2 KB · Görüntüleme: 39
  • 20250618_015003.jpg
    20250618_015003.jpg
    253,3 KB · Görüntüleme: 42
Teşekkür ederim şuanda ihtiyacım olan kasanın 4 fanının bağlantısını tek konnektore düşüren ucu nereye takacağım ve işlemci sogutucunun bağlantısı nasıl olacak onu soylebilecek biri varsa çok yardımı dokunur.
Tamamdır anakart bağlantıları doğru. Şahsen pek bilmiyorum hocam.

[/QUOTE]
İki fandan birinin kablosunu mu takacağım sadece jrgb soketine acaba yoksa iki fanı da ayrı jrgb girişlerine mi takacagim? Birde ben anakartin üstüne vida düşürdüm sonra hemen almaya çalıştım ama kısa devre tarzı bir sıkıntı olur mu acaba bios pili anakartta elektrik dolastiriyor mu?

İki fan kablosunu, Y kablo ile birbirine bağladın ve tek çıkış oldu. Bu 4 pin kabloyu cpu fan yerine takacaksın.
Benzerini 3 pinli olan ARGB kablosu için yapacaksın ve JARGB yazan fan başlığına takacaksın.
Birisi 4 pin diğeri 3 pin. İkisini birbirine karıştırmazsın.

Düşen vida ise eğer elektrik geçen yere değerse kısa devre yaptırabilir. Bios pilinin alakasını çözemedim. Sistemi çalıştırdığında her yerde elektrik akımı olacak.

Montaj kısmını şemadan anlamadıysan birçok videolu içerik var. Onları izleyebilirsin.

UYARI!
Bağlantıları yaparken sakin ve dikkatli ol. Yuvalar genellikle yanlış yakılmasını engellemek için asimetriktir. Bu yüzden zorlama.
Ayrıca CPU fan 12v, ARGB 5v ile çalışır. Ters takarsan pinler yamulabilir, yanlış akım sonucu kısa devre ve yanık oluşabilir.

Aynı anakartı kullanıyorum ARGB soketlerini birleştirip tek girişten takabilirsin. 3 fanı 1 girişe bağla 9 fan varsa 3 ayrı girişe bağla hangisine bağladığının bir önemi yok. Sadece CPU fan girişine radyatörün fanlarını ve pumpa da pompayı tak. Vida düşürmenle bir şey olmaz aşırı yüksekten düşmediyse.

Düzeltme: Anakart model aynı değilmiş ama bağlantı tamamen aynı. 4 fan varsa sadece 4'ünü de birleştirip bağlayabilirsin problem olmaz ama bu CPU hariç diğer fanları kontrol etmek istersen ayrı takmanı öneririm. Mesela bende 2 egzoz var bunlar SYS1'de 3 altta 3 yanda içeri hava alan fan var SYS2 ve SYS3'te. RGB'li fan almadım. RGB olsaydı 1 2 3 hangisi hangisine yakınsa ona takardım.

İki fan kablosunu, Y kablo ile birbirine bağladın ve tek çıkış oldu. Bu 4 pin kabloyu cpu fan yerine takacaksın.
Benzerini 3 pinli olan ARGB kablosu için yapacaksın ve JARGB yazan fan başlığına takacaksın.
Birisi 4 pin diğeri 3 pin. İkisini birbirine karıştırmazsın.

Düşen vida ise eğer elektrik geçen yere değerse kısa devre yaptırabilir. Bios pilinin alakasını çözemedim. Sistemi çalıştırdığında her yerde elektrik akımı olacak.

Montaj kısmını şemadan anlamadıysan birçok videolu içerik var. Onları izleyebilirsin.

UYARI!
Bağlantıları yaparken sakin ve dikkatli ol. Yuvalar genellikle yanlış yakılmasını engellemek için asimetriktir. Bu yüzden zorlama.
Ayrıca CPU fan 12v, ARGB 5v ile çalışır. Ters takarsan pinler yamulabilir, yanlış akım sonucu kısa devre ve yanık oluşabilir.
Aynen dediğiniz gibi cpu fan kablosunu y seklinde yapıp taktım sonra bir fanın erkek 3 pin kablosunu diğer fanın 3 pinli disi kablosuna taktım izlediğim videoda sync olması için öyle yapın diyordu. Simdi elimde bir fanın 3 pin erkek kablosu diger fanın 3 pin dişi kablosu var o zaman 3 pin dişi olan kabloyu jargb girişine takacağım. Anakrtta elektrik yoktu sadece bios pili takiliydi belki dedim bios pili anakarta ufak bir akım bile veriyorsa kısa devre durumu yaşanır mı diye düşündüm.

Aynı anakartı kullanıyorum ARGB soketlerini birleştirip tek girişten takabilirsin. 3 fanı 1 girişe bağla 9 fan varsa 3 ayrı girişe bağla hangisine bağladığının bir önemi yok. Sadece CPU fan girişine radyatörün fanlarını ve pumpa da pompayı tak. Vida düşürmenle bir şey olmaz aşırı yüksekten düşmediyse.

Düzeltme: Anakart model aynı değilmiş ama bağlantı tamamen aynı. 4 fan varsa sadece 4'ünü de birleştirip bağlayabilirsin problem olmaz ama bu CPU hariç diğer fanları kontrol etmek istersen ayrı takmanı öneririm. Mesela bende 2 egzoz var bunlar SYS1'de 3 altta 3 yanda içeri hava alan fan var SYS2 ve SYS3'te. RGB'li fan almadım. RGB olsaydı 1 2 3 hangisi hangisine yakınsa ona takardım.
Aynen 4 fan var onları birleştirip sys fan a taktım şimdilik

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı