Toplama sistemlerde dolandırıcılık mı var?

Rob1n

Decapat
Arkadaşlar şimdi ben sistem toplayacağım İtopya, Sinerji, Gaming gen gibi sitelerden internetten alacağım yani ondan önce hani muhattabımız olsun bir sıkıntı çıktığında hemen başvurabileceğim biri olsun diye bilgi alma amaçlı yaşadığım yerde bilgisayarcıya gittim gittiğim yerde işte bilgisayar parçalarını birleştiren satan toptan olarak parça getiren bir yer oraya gittiğimde internette sürekli sahte ürün satıldığını söylediler ve işte birkaç ürün göstererek internetten sıfır aldığı bir hard diski ve kendi toptan getirttiği hard diski gösterdi ikisi aynı marka internetten aldığının üzerinde leke vardı ve başka marka kullanılmış. Hard diskin üzerinde işte bir başka markanın etiketi var dedi bizim toptancıda bu internetten aldığı hard diski firmaya yollamış ve sahte olduğunu söylemiş ama kendi aldığı hard diskin orijinal olduğunu söyledi.
Bu İtopya Gaming gen Sinerji gibi sitelerin ucuza satmak için ekran kartı ve işlemciyi yüksek seviye tutup güç kaynağını düşük tuttuğunu söyledi mesela sadece RTX 3060 ekran kartının 600-650W güç tükettiğini e o zaman işlemciye fana vb şeylere nasıl güç yeteneğini söyledi ve ekran kartını tam performans kullanamayacağımı söyledi yani manası Mercedes'e Tofaş motoru takılırsa tabii ki tam performans alamazsın dedi bana sen internetten böyle bakıyorsun güzel ucuz geliyor dedi ama sana bu işin dış tarafını kimse anlatmıyor dedi ve garanti sorunu varmış mesela internetten aldın sistemi ekran kartında sorun var gönderiyormuşsun seni oyalıyorlarmış 20 gün bekletiyorlarmış ben bunu yapamam diyorlarmış vb sonuç olarak tavsiyeniz nedir bu gittiğim yer bana işte istediğim parçalar internette 30k tutuyorsa çok daha sağlıklısını 40-50k ya aynı güçte satabileceğini söyledi ve bir sorun olduğunda kesinlikle yardımcı olacaklarını söylediler.

Genelde RAM'lerin ve SSD'lerin sahtesini üretirler Hepsiburada gibi yerlerden onları resmi satıcı olan Hepsiburada'nın kendisinden yani linke girdiğinizde Hepsiburada aracılığıyla satan başkası değil de direk Hepsiburada'nın gönderdiği ürünlerden alırsanız böyle bir sıkıntı yaşamazsınız. Söylediğiniz siteler zaten güvenilir siteler ekran kartını Tebilon gibi sitelerden alabilirsiniz sıkıntı olmaz. En çok şüphe duymanız gerekenler RAM ve SSD'ler onlar orijinal satıcıdan alınmalı gerisi bilindik yerlerden alınırsa sıkıntı çıkmaz asıl size bunları söyleyen bilgisayarcıya güvenmeyin bence.

Kendi malını satmaya çalışıyormuş gibi geldi. Ama sahte parçalar dolanıyordu en son Trendyol'da, sahte RAM falan. Parçaları güvenilir yerden toplayıp adama birleştirtebilirsin veya tanıdığın birine. Buradan biri de bana 3000 serisi ekran kartlarını ikinci elde çok daha ucuz demişti temiz bulursanız öyle yapabilirsiniz.

O bilgisayarcının yalanını sevsinler :)

Hadi ulan oradan. Bir sıkıntı yaşandığında bilgisiz insanlar böyle kişilere götürüyorlar en az 1-2 parçayı çalıyorlar ondan sonra yok güvenilir değilmiş bilmem ne. Koskoca şirkete kafa tutuyor sanki. Aklı sıra 30k sistemi 50K'den satacak 20k kar edecek. 3060 nasıl 650W kullanıyor ayrıca? 3060'ın TDP değeri 170W'dır. Bu arada 3060 kesinlikle önermiyorum önerim 6700 XT.

İtopya güvenilir ancak sistemde bayağı bir kazık atıyorlar. Gaming gen TR'de fiyatlar aşırı arttı. Yeni bir konu açıp bütçenizi söyleyin sistem önerelim. Asıl dolandırıcı bu arkadaşın kendisidir. Aldanma.

Bilgisayarcı toptan söylediği HDD'leri müşterilere takıp, orijinalleri kendine alıyormuş gibi hissettim şu an. 600W 3060'a rahat yeter bu srada o konuda da iyi sıkmış.

Şimdi aklıma geldi.

Bu sistemlerin ucuz olmasının sebebi sponsor ve toptan sipariş. Bu adamların stoklarında en az 2000 3000 ekran kartı vardır. Diğer parçaları saymıyorum bile. ASUS, MSI vs. vs. Hep bu sitelere sponsor ancak bu mahalle bilgisayarcılarına sponsor değil nedense.

Bilgisayarcı toptan söylediği HDD'leri müşterilere takıp, orijinalleri kendine alıyormuş gibi hissettim şu an. 600W 3060'a rahat yeter bu srada o konuda da iyi sıkmış.

Bu adama yaptırmayın benim önerim, kendi ayağına sıkmış sanki 😁. Güvendiğiniz birine yaptırmanız daha iyidir sizin için.

Arkadaşlar şimdi ben sistem toplayacağım İtopya, Sinerji, Gaming gen gibi sitelerden internetten alacağım yani ondan önce hani muhattabımız olsun bir sıkıntı çıktığında hemen başvurabileceğim biri olsun diye bilgi alma amaçlı yaşadığım yerde bilgisayarcıya gittim gittiğim yerde işte bilgisayar parçalarını birleştiren satan toptan olarak parça getiren bir yer oraya gittiğimde internette sürekli sahte ürün satıldığını söylediler ve işte birkaç ürün göstererek internetten sıfır aldığı bir hard diski ve kendi toptan getirttiği hard diski gösterdi ikisi aynı marka internetten aldığının üzerinde leke vardı ve başka marka kullanılmış. Hard diskin üzerinde işte bir başka markanın etiketi var dedi bizim toptancıda bu internetten aldığı hard diski firmaya yollamış ve sahte olduğunu söylemiş ama kendi aldığı hard diskin orijinal olduğunu söyledi.
Bu İtopya Gaming gen Sinerji gibi sitelerin ucuza satmak için ekran kartı ve işlemciyi yüksek seviye tutup güç kaynağını düşük tuttuğunu söyledi mesela sadece RTX 3060 ekran kartının 600-650W güç tükettiğini e o zaman işlemciye fana vb şeylere nasıl güç yeteneğini söyledi ve ekran kartını tam performans kullanamayacağımı söyledi yani manası Mercedes'e Tofaş motoru takılırsa tabii ki tam performans alamazsın dedi bana sen internetten böyle bakıyorsun güzel ucuz geliyor dedi ama sana bu işin dış tarafını kimse anlatmıyor dedi ve garanti sorunu varmış mesela internetten aldın sistemi ekran kartında sorun var gönderiyormuşsun seni oyalıyorlarmış 20 gün bekletiyorlarmış ben bunu yapamam diyorlarmış vb sonuç olarak tavsiyeniz nedir bu gittiğim yer bana işte istediğim parçalar internette 30k tutuyorsa çok daha sağlıklısını 40-50k ya aynı güçte satabileceğini söyledi ve bir sorun olduğunda kesinlikle yardımcı olacaklarını söylediler.

Olabilir fakat bu şekilde bir yere tamamen laf edemeyiz.
Aldıktan sonra kontrol etmek gerekiyor her ürünü. Orijinal diye dolandırılmamak için dikkatli olmak gerekiyor.

Sonuç olarak tavsiyeniz nedir bu gittiğim yer bana işte istediğim parçalar internette 30k tutuyorsa çok daha sağlıklısını 40-50k ya aynı güçte satabileceğini söyledi ve bir sorun olduğunda kesinlikle yardımcı olacaklarını söylediler.

Satış taktiği yapıyor, kendisinden almanı istiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu adama yaptırmayın benim önerim, kendi ayağına sıkmış sanki 😁. Güvendiğiniz birine yaptırmanız daha iyidir sizin için.
Şimdi aklıma geldi.

Bu sistemlerin ucuz olmasının sebebi sponsor ve toptan sipariş. Bu adamların stoklarında en az 2000 3000 ekran kartı vardır. Diğer parçaları saymıyorum bile. ASUS, MSI vs. vs. Hep bu sitelere sponsor ancak bu mahalle bilgisayarcılarına sponsor değil nedense.
Ben d3ğilim konu sahibi ama konu sahibi bu yorumları referans alsın tabi 😂

O bilgisayarcı paranızı almak için sizi kandırmaya çalışıyor, insanda biraz utanma, şeref olur.
RTX 3060 ekran kartının 600-650W güç tükettiğini e o zaman işlemciye fana vb şeylere nasıl güç yeteneğini söyledi
Hadi lan oradan diyeceksin. RTX 3060, 170W tüketiyor sadece; bu kadar da atamaz bir insan.
Hazır satılan bilgisayarlardaki güç kaynakları genellikle kalitesiz oluyor fakat asla ekran kartının vs. performansında düşüşe neden olacak kadar değiller. Sahte ürün kullanıldığı itopya, gaming.gen.tr gibi bilgisayar pazarına odaklanmış bilindik sitelerde hiç duyulmadı, öyle bir şey olsa kimse o sitelere güvenmezdi, fakat garanti konusunda gerçekten çok saygısız ve berbatlar, neyseki bazı kararlı insanlar mahkemeye başvurup onlara hadlerini fazlasıyla bildiriyorlar. Ayrıca ben olsam hiç tanımadığım rastgele bir bilgisayarcıya güvenmektense bilindik bir siteye güvenmeyi tercih ederim. 30K' ya satılan sistemi size 40-50K' ya satarım diyorsa o paranın 10-20K sını kendine alacaktır. Eğer sahtelik, garanti ve iade konusunda %100 kesinlikte emin olmak istiyorsanız Amazon' dan toplayın, garanti ve iade konusunda hiç sıkıntı çıkarmıyorlar. O kişiye güvenmemenizi ve size bilgisayar bileşeni satmaya çalışırsa almamanızı öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı