Toplama vs Laptop

Hangisi?

• Laptop

Oy: 0 0,0%
  • Toplama

Oy: 32 100,0%

• Oy verenlerin toplamı
    32

CanOnal16

Hectopat
Öncelikle iyi akşamlar, (Yeniyim, yanlış yere yazdıysam affola)
Direk konuya gireceğim. Ben yazda bir bilgisayar almaya karar verdim (Vatan'dan) fakat babam laptop taraftarı ama ben toplama almak istiyorum (Hep evde oturan birisiyim, yazda 1 kere yer değiştiriyorum), aralarındaki farklar nelerdir, en fazla oyun olacak amacım bu arada.

Taşınmayacaksa elbetteki toplama bilgisayar alacaksın. Babanı bu konuda ikna et, 2000 liralık toplama bilgisayarın 4000 liralık dizüstü bilgisayara eşdeğer olduğundan, dizüstü bilgisayarların ısınma sorunlarından falan bahset.

Ben de babama toplama bilgisayar alacağımı söylediğim zaman " millet tablet bilgisayarlara gidiyor bizimki teknolojide geriye gidiyor"demişti. :) ikna etmek çok zor olmadı. Daha performanslı olacağını söyle kabul edecektir. Etmezse aynı fiyatta ki bir laptop vs toplama masaüstü bilgisayar testlerini gösterdiğinizde ikna olmaması mümkün değil. :)

Laptopda gereksiz para verdiğin şeyleri kasa toplarken vermiyoruz. Örneğin CD-ROM, bence hiç gerek olmayan bir şey. Artık USB ler bunların yerini aldı. Başka bir örnek ise wireless kartı olabilir. Hep ethernet ile bağlanan biriyseniz buna hiç gerek olmayacaktır. Ya da touchpadler. Çoğu kişi mouse kullanıyor zaten, tamamen gereksiz. Ayrıca laptoplar çok sıkışık dizayn edildiği için çok daha çabuk ısınıyorlar. Kasalarda bu sorun yok.

Ben de babama toplama bilgisayar alacağımı söylediğim zaman " millet tablet bilgisayarlara gidiyor bizimki teknolojide geriye gidiyor"demişti. :) ikna etmek çok zor olmadı. Daha performanslı olacağını söyle kabul edecektir. Etmezse aynı fiyatta ki bir laptop vs toplama masaüstü bilgisayar testlerini gösterdiğinizde ikna olmaması mümkün değil. :)

3000 TL'lik iPad'le oynayacaginiz Modern Combat V ile GTX 960 ile oynayacagimiz GTA V arasinda daglar kadar fark var :) Şaka maka bundan 4 yıl sonra biz PC oyuncuları bilmem kaç K ile gorsel şölen çekerken onlar misafirlikte GTA V oynayacaklar ;)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı