Toplanacak sistem için yorum ve öneriler

Bütçe
7000 - 8000

Garagabran

Hectopat
Herkese merhaba, çok amaçlı fiyat performans sistemi toplamayı düşünüyorum. Konu hakkında çok bilgim yok bu yüzden yorum ve tavsiyeleriniz benim içim önemli olacak. Araştırdığım kadarıyla almayı düşündüğüm parçalar;
Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8 GB GDDR6 256 Bit ekran kartı.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7NM işlemci.
RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance LPX siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
Ana kart: MSI B450-A PRO Max 4133MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA ATX anakart.
SSD: Samsung 500GB 860 Evo M.2.
PSU: Sharkoon silentstorm cool zero 650W 80+ Gold Full modüler 135MM fanlı PSU.

1. Seçtiğim parçalar birbirleriyle uyumlu mu?
2. Bu parçalar yerine aşağı yukarı fiyatları aynı olan kullanabileceğim daha iyi parçalar var mı?
3. Ekonomik bir kasa öneriniz var mı? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Herkese iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ve güç kaynağı olarak bunları öneririm.
Kasa olarak seçenekler çok.

Bu kasayı size şiddetle öneriyorum. Benim şu an kullanmakta olduğum bir kasa. Ledleri RGB değil ARGB ve şu zamana kadar bana hiç bir sıkıntı çıkarmadı.
Öneri için teşekkürler.

Aynı özelliklerde fakat led desteği olmayan (ışıklı hiç sevmiyorum :) ) önerebileceğin bir kasa var mı ?
Anakart ve güç kaynağı olarak bunları öneririm.
Kasa olarak seçenekler çok.
Önerilerin için teşekkürler.
1. Anakart için önerdiğin modelin özellik olarak benim anladığım ek olarak SATA RAID özelliğinin olması. Neden bu öneride bulundun biraz daha açıklama yapabilir misin? be SATA RAID benim nasıl işime yarar ?
2. PSU için de modüler olmasına gerek yok ve bronze sertifikada benim için yeterli olacağını düşündün sanırım.

Son düzenleme:

Bu kasayı size şiddetle öneriyorum. Benim şu an kullanmakta olduğum bir kasa. Ledleri RGB değil ARGB ve şu zamana kadar bana hiç bir sıkıntı çıkarmadı.
Ben de bu kasayı kesinlikle alma derim. Kasanın önü mesh değil cam. Sonra sıcaklık sorunu yaşarsın @helvaci nın önerdiği kasalar çok kaliteli ona bak derim.
1. Anakart için önerdiğin modelin özellik olarak benim anladığım ek olarak SATA RAID özelliğinin olması. Neden bu öneride bulundun biraz daha açıklama yapabilir misin? be SATA RAID benim nasıl işime yarar ?

Alıntıdır!!!
"RAID, birden çok diskin tek bir disk gibi kullanıldığı sistemdir. Örneğin 4 tane 1 TB kapasiteli diki bağlayıp 4 TB'lık tek bir disk haline getirebilirsiniz RAID ile. Ve bu 4 TB, Windows'ta tek bölüm olarak gözükür. Bu diskleri kontrol eden ise bilgisayarınızın anakartıdır. Anakartınızın SATA ayarına girersiniz ve buradan SATA Modunu RAID yaparsınız. Ardından 4 ya da iki disk bağlayıp bunları RAID kümesine eklersiniz. Sonrasında Windows kurarken sistem bunları tek dik gibi görür.

Fakat bazı durumdalrda Windows, anakartınızn RAID kontrolcüsünü desteklemez. İşte bu durumda RAID sürücüsü kurmanız gerekir. RAID sürücüsü de her zaman anakart ile birlikte gelen CD'de vardır.

Standart bir kullanıcı için RAID gerekli değildir. Çok performans istiyorsanız SSD satın alabilirsiniz.

RAID aynı zamanda güvenlik amacıyla da kullanılır. Mesela 4 tane 1 TB diskin sadece 2 TB kapasitesini kullanırsınız. Fakat bu 2 TB diskte yer alan her bilgi aynı zamanda diğer 2 TB bölüme de yazılır. Böylece disklerden biri bozulsa bile verileriniz erişilebilir durumdadır."

Öneri için teşekkürler.

Aynı özelliklerde fakat led desteği olmayan (ışıklı hiç sevmiyorum :) ) önerebileceğin bir kasa var mı ?

Önerilerin için teşekkürler.
2. PSU için de modüler olmasına gerek yok ve bronze sertifikada benim için yeterli olacağını düşündün sanırım.
Sizin parçalarınızla aynı fiyat seviyesinde kaliteli farklı ürün önerisi istediğiniz için bunları önerdim. Anakartların ikisi de iyi. Güç kaynağında altını, bronzu, platini çok önemli değildir. Önemli olan güvenilir bir marka tarafından üretilen kaliteli bir parça olmasıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı