60000 TL - 65000 TL bütçeyle toplanacak sistem için öneriler

Bütçe
60000 TL - 65000 TL

Veeqp

Femtopat
Daha fazla  
FPS oyunları oynayacağım, genel olarak oynadığım oyunların yoğunluğu ise en çok R6 sonra CS2 ve de Valorant olarak sıralayabilirim. Aklımda ekran kartı olarak 7800XT veya 7700XT var, normalde 9070XT toplayacaktım fakat bazı parasal sıkıntılarım çıktı, ondan dolayı işlemcide R7800x3D vardı şu anda hala bu işlemcide kalayım mı bilmiyorum veya 9800x3D alınır mı? Düşüğünü pek düşünmüyorum işlemcide, geri kalan size kalmıştır. Bütçeme 60K veya 65K diyebilirim. Bütçeye çevre birimleri dahil değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhaba, bende yaklaşık aynı fiyatlara bakıyorum. Hazır sistem üzerinden parça değiştirerek şöyle bir PC hazırlamıştım. İşlemci Ryzen 5 9600X sizin istediğiniz işlemci değil ama sizlerin de işini görebilir diye fotoğrafı bırakıyorum

Dosya Ekleri

• 1751636588506.png
    1751636588506.png
    73 KB · Görüntüleme: 46
Hocam merhaba, bende yaklaşık aynı fiyatlara bakıyorum. Hazır sistem üzerinden parça değiştirerek şöyle bir PC hazırlamıştım. İşlemci Ryzen 5 9600X sizin istediğiniz işlemci değil ama sizlerin de işini görebilir diye fotoğrafı bırakıyorum.

Hocam sağ olasin ben PC'yi toplayalı 1 ay oldu galiba 85 bine istedigim bir PC yaptim teşekkürler.

Vallahi ben açtım parayı yumdum gözümü gittim 7800x3D aldım gittim.

Hayırlı olsun ben de bir arayıştayım ama 70 bin üstü psikolojik sınırı aşıyor benim. 85 bin de çok geldi gözüme üstüne monitör de alacağım. 😅 7500F alıp da %70-80 işlemci kullanımı, darboğaz sorunu yaşamak da üzer.

Hayırlı olsun ben de bir arayıştayım ama 70 bin üstü psikolojik sınırı aşıyor benim. 85 bin de çok geldi gözüme üstüne monitör de alacağım. 😅 7500F alıp da %70-80 işlemci kullanımı, darboğaz sorunu yaşamak da üzer.

Zaten hata yaptığımi fark ettim gozum doymamis her şeyin en iyisi gibisinden diye sen sen ol butceyi fazla arttirma kasada.

Zaten hata yaptığımi fark ettim gozum doymamis her şeyin en iyisi gibisinden diye sen sen ol butceyi fazla arttirma kasada.

Biraz zevk işi ya bütçe olayı imkan varsa yapar insan aslında, benim imzada ki sistem fazlasıyla yetiyor mesela bana her türlü oyunu 2K'da yüksek ayarlar da oynuyorum. Tabii imkanım olsa şu an istediğim sistem tam 100 bin TL yapıyor dizerim yani hiç affetmem :D

7700X yapılabilse keşke.

Merhaba, aslında bende bu işlerde yeniyim yeni yeni topluyorum Ryzen 5 9600X yerine 7700X daha mı uzun götürür ben Ryzen 5'i son nesil diye seçmiştim. Nesil eski ama 2K için daha mı iyi olur? İkisi arasındaki fiyatlar çok fark etmiyor çıkabilirim 7700X e siz ne dersiniz?

7700X 9600X'e göre bir tık daha iyi 1000 TL'ye yaklaşık 10 FPS fazla alıyormuşsunuz gibi düşünün ancak toplam bütçeyi 5-6 bin daha arttırıp 7800x3D veya 9700X tavsiye ederim.

Ben de 70 bin TL'ye topluyorum şu an 7800x3D ve 9070XT kombosu.

Uzun ömürlü düşünüyorsanız azıcık bütçe zorlamakta fayda var çünkü yeni oyunlar sürekli daha güçlü sistem istiyor. Aldığımız parçalar da ucuz şeyler değil 2 senede yenileyelim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı