Toplanan i3-12100F sistem nasıldır?

umut.bkr

Yoctopat
Katılım
18 Nisan 2024
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM: Goodram 8 GB ırdm X 3200MHz CL16 DDR.
SSD: WD 480 GB Green SN350 NVMe M.2 SSD(okuma 2400 yazma(1650 MB)
Anakart:ASUS PRIME H610M-K D4 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX Anakart
Kasa:Rampage HELIOS Mesh 550W 80+ Siyah Temperli Cam 4x12cm Rainbow ATX Mid-T Gaming Kasa

Hepinize merhaba ben bilgisayar toplayacağım. Çok anlamıyorum, ufak çaplı bir araştırma yaptım böyle bir kasa toplamayı düşünüyorum. Hem oyun oynamak için hem de 3D yazıcım için görseller oluşturacağım. Sizce bu kasa Valorant'ta kaç FPS alır? Ve ne eklemem gerek soğutucu vs. ya da neyi yükseltmem lazım? Yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.
 
Ekran kartı düşünmedinizmi hocam.

Ekran kartı almayı düşünmüyor musun? O işlemci ekran kartsız görüntü vermez. Bir de sistem için bütçeni belirtirsen daha iyi öneriler de verebiliriz.

ASUS'un Radeon RX 6600 düşünüyordum ekran kartı. Bütçe olarak sadece kasa için 25 bin TL düşünüyorum. Bunun içinde soğutucu gibi şeyler de dahil.
 
ASUS'un Radeon RX 6600 düşünüyordum ekran kartı. Bütçe olarak sadece kasa için 25 bin TL düşünüyorum. Bunun içinde soğutucu gibi şeyler de dahil.
Boşver RX 6600, i3 12100f falan.
Bu sistem çok daha iyi.
 
Boş ver RX 6600, i3 12100F falan.
Bu sistem çok daha iyi.

Peki hocam sence kaç FPS alır oyunlarda grafik tasarım işleri içinde uygun mu sence?
 
@Umut. bkr yüksek FPS değerleri alırsın. Oynayatacağın oyun olmaz. Grafik tasarım işleri içinde uygundur.

Çok teşekkür ederim siparişini birazdan vereceğim umarım bir sorun yaşamam endişeliydim biraz çünkü çok anlamıyorum bu tarz şeylerden tekrardan teşekkürler.

son bir sorum daha olucak soğutucu ve SSD içinde yok bu kasanın almam gerekli mi ?
 
Denk geldi bende PC araştırması yapıyorum ve uzun vadeli bir şey baktığım için özellikle AM4 AM5 ana kartların işlemcisi nesiller arası yükseltmeyi sağladığını öğrendim yani hayal ettiğim vizyonu gerçek kılan anakartların varlığını öğrendim dolayısıyla AM5 ana kartları konusunda araştırma yapıyordum birkaç saattir ve şunu söylemek istiyorum atılan linkte kullanılan kart AM5 yani nesiller arası CPU yükseltme desteği mevcut ki AMD'nin söylediğine göre en az 2025'e kadar sürecek dolayısıyla benim de tahmin ettiğim üzere ki bende AM5 https://www.amd.com/en/products/processors/chipsets/am5.html
İstediğim için yazıyorum bu sizi uzun bir süre götürücektir donanım yetersiz kaldığında bundan birkaç yıl sonra CPU'yu atıyorum 2025'te çıkmış güçlü bir CPU'yla değiştirebiliceğiniz anlamına geliyor eğer yanlış anlamadıysam araştırmasını sizde yapabilirsiniz. Kısacası şunu söylemeye çalışıyorum böyle bir sistemde daha iyi bir chipsete sahip anakartı tercih etmekte fayda var diye düşünüyorum dolayısıyla şunu söylüceğim bu linkteki AM5 anakart üretilen 5 chipsetli AM5 anakartların arasında en sonuncusu diğer chipsetler arasında ne derece bir performans farkı var bilmiyorum araştırmaya devam ediyorum daha bugün böyle bir anakartın varlığından haberim oldu ve teorimi desteklecek bir forumdanda alıntı yapayım A620 anakartlı hazır sistem alınır mı?

Dolayısıyla bence bir araştırmasını yapın derim. Ve şunu da belirteyim daha önce hiç masaüstü bilgisayarım olmadı fakat akıl var mantık var böyle bir anakart uzun vade götürecek bir özelliğe sahip çünkü bundan 3 yıl sonra çıkacak olan CPU'yu takmana olanak sağlıyor Dolayısıyla ben temel parçalarını kalitelisinden almayı mantıklı buluyorum. Dolayısıyla araştırmasını yapın ona göre belki bir üst model chipsetlisini satın almak istersiniz diye paylaşmak istedim.

Boş ver RX 6600, i3 12100F falan.
Bu sistem çok daha iyi.

Bir link daha atmıştım fakat silinmiş Google yaz A620 v B650 anakartlar arasındaki fark araştırmanı yap derim. Veya diğer chipsetli modellerede de bakabilirsin tabi
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı