Toplanan RTX 3080 Ti ve R5 7500F sistemin eksiği var mı?

GMSPSQ

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba hocalarım, bu yaz almayı düşündüğüm bir sistem var bir eksiklik veya uyumsuzluk varsa sizin önerilerinizi beklerim.

Anakart: BIOSTAR B650MT.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 3080 Ti Ventus 3X 12g OC.
İşlemci: Ryzen 5 7500F.
RAM: Patriot Viper Venom 32 GB 6600MHz CL34.
İşlemci soğutucu: Enermax ETS T50-A
SSD: Lexar NM610PRO 1 TB.
HDD: Western Digital purple WD30PURZ SATA 3.0 5400 RPM 3.5" 3 TB hard disk.
PSU: Delta GPS-750fb 750W 80+ Platinum.

Ne düşünüyorsunuz? HDD almamın sebebi oyunları yedekte tutmak istemem, atıyorum FIFA 22 indirdim ama sürekli oynamayacağım için SSD de yer kaplamasını istemiyorum HDD de kalsın ara sıra oynarım mantığındayım. Genel olarak bir iki rekabetçi oyunu ve Windows sistemini SSD'ye kuracağım. Hikaye oyunlarını vb HDD'ye kuracağım.

Bilgisayar ikinci el parçalardan mı toplanacak yoksa sıfır mı alınacak? Ayrıca HDD hiç olmasın, SSD biraz daha büyük olsun. HDD nin varlığı dahi sistemi darboğaza sokacak, hikayeli dahi olsa oyunları oynatmakta zorlanacak.

HDD işi pek mantıklı olmamış, oyunların oynanmasını geçtim açılmasında bile sıkıntı çıkartacaktır.

Sanırım sadece ekran kartı 2.el. İşlemci ve diğer parçalarda bir problem yok gayet iyi. Ancak belki RTX 3080 Ti yerine sıfır olarak RX 7700XT bakabilirsin. Bütçen artarsa sıfır RX 7800XT´de bakabilirsin.

Oyunları yedekte tutmak için alıyorum demiş zaten HDD. Ayrıca 7000 serisi alınmaz 3080 Ti daha iyi 7800XT'den.

Bence 3 TB harddisk yerine 1 TB bir tane daha SSD alın size yetecektir zaten.

Maalesef dediğiniz gibi olmuyor. Bende de yedekler için 4TB HDD var. Videolar, fotoğraflar vs derken ancak yetiyor. Yedekleme için en ekonomik çözüm halen HDD.
Yedekleme için evet ama arkadaş oynamadığım veya arada oynadığım oyunlar için demiş ben ona göre dedim eğer sizin gibi fotoğraf, video, dosya vs. Yedekleyecek ise HDD alması daha iyi olur. Ama oyun için yine de yedek SSD olması bence daha iyi olur.

Sadece oyun yedeklemek içinse haklısınız. Ben her türlü yedek alma işleminde kullanacak diye düşünmüştüm.

Yanlış anladınız beni galiba Windows sistemini SSD'ye kuracağım zaten 1 TB SSD'nin üstüne 3 TB HDD ekleyeceğim toplamda 4 TB alan olacak. Bu HDD'yi ise nadir oynadığım oyunlar için kullanacağım. Ayrıca HDD sisteme nasıl darboğaz yaptırabilir ki?

HDD sisteme darboğaz yaptırmaz yedek olarak kullanacaksanız. Ama sadece oyun yedeklemek için kullanacaksanız onun yerine sadece 1 tane 2 TB SSD alsanız daha iyi olmaz mı? Sonuçta nadir de oynasanız oyunlar daha hızlı açılacak.
Ama fotoğraf, video da yedekleyecekseniz eğer 3 TB HDD daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…