[Toplandı] FX 6300 + GTX 750 Ti Sistem + Overclock

Zafer.Kalender

Kilopat
Herkese merhaba. Yakın zamanda arkadaşıma bir sistem alacağımdan bahsetmiştim. Parçaları satın aldım, bir araya getirdim ve orta karar bir overclock yaptım.
Mütevazi overclock deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. :D Parçalarla başlayalım.

Kasa: Zalman Z3+
Güç kaynağı: Xigmatek Tauro 500w Modüler
Ram: Corsair 2x4 Vengeance
İşlemci: Amd fx 6300
Anakart: Gigabyte 970-A-UD3P
Ekran kartı: Asus strix 750ti
Sabit disk: Wd 1tb Blue
İşlemci soğutucusu: Cooler master hyper t4

1.gif 2.png 3.jpg 4.jpg

Amd fx 6300 işlemciyi ( stok olarak 3.5ghz ) 4.2ghz'e çıkardım. Bunu yapmam için 1.320volt vermem yeterli oldu. Daha sonra LLC'yi normal seviyeye getirdim.

Asus gtx 750ti strix ekran kartını 1219-1297 core clock hızına ( default 1124-1202 ), memory'i ise efektif 5400mhz'den 5600mhz'e overclock ettim. +31mV vermek yeterli oldu. ( Verebileceğiniz max. voltaj. )
Burada dikkat çeken kısım ise kartın boost hızı 1297mhz olmasına rağmen 1400'lere yakın seviyelere kadar çıkıyor.

asd.jpg

Sıcaklık olarak ekran kartı maksimum 54 dereceye ulaşırken işlemci ve kuzey köprüsü 63 derecede sabitlendi.

Biraz daha zamanım olsaydı daha sert bir overclock yapabilirdim fakat ancak bugün saat 01.00 gibi windows'u ve gerekli programları kurabildim. Daha sonra overclock işini halletmem gece 5-6'yı buldu ve kasayı öğlen teslim etmem lazım. Genel olarak sistemden memnun kaldım. Fx6300 dx12 ile beraber şaha kalkar diye düşünüyorum, belki o zaman işlemci 4.6ghz seviyesine çekebilirim ve gündelik olarak kullanırım. Ama şimdilik bu kadar. Okuduğunuz için teşekkürler, yorumlarınızı esirgemeyin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı