Toplanmış Bir Sistemin Kasa ve Güç Kaynağı Değişimi

Barısdgr

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese selamlar.
Vatan bilgisayar üzerinden bir PC toplamıştım, açıkçası çok bilgili değildim ve oradaki çalışanın yönlendirmesiyle kasayı ve güç kaynağını Everest aldım. İnternetteki yorumları okuyunca sistemi açmaya bile korktum. Biraz para biriktirdim, yeni bir kasa ve güç kaynağı almaya karar verdim. Açıkçası şöyle bir sorum var, parçaların hepsi tek tek çıkıp tekrar takılacak, bu yüzden herhangi bir sorun oluşur mu? Kasa olarak Cooler Master Masterbox Pro 5 satın almayı düşünüyorum. 1000 TL civarında önerileriniz varsa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,
Bütçenizin tamamını kasaya aktarmak zorunda değilsiniz. Sadece güç kaynağını değiştirmeniz yeterli olacaktır. Eğer kasayı da değiştireceğim diyorsanız anakart yükseltme ayaklarına dikkat etmeniz haricinde sıkıntı yaşayacağınız bir durum yoktur.

Montajı doğru yapıldığı sürece sıkıntı yaşaman için bir sebep yok. Boyutları konusunda dikkatli olun.

Sistem bileşenleriniz nedir?
Aldığınız ürünleri iade ettiniz mi?
Aldığım ürünleri iade etmedim.
Merhabalar,
Bütçenizin tamamını kasaya aktarmak zorunda değilsiniz. Sadece güç kaynağını değiştirmeniz yeterli olacaktır. Eğer kasayı da değiştireceğim diyorsanız anakart yükseltme ayaklarına dikkat etmeniz haricinde sıkıntı yaşayacağınız bir durum yoktur.
İleride sıvı soğutma kullanmayı planlıyorum. Kasa 240mm radyatör için pek uygun değil.

Dün kasamı ve güç kaynağını değiştireceğimi söylemiştim. Bu gün vatan mağazasına gittim ve kasamı değiştirdim. Montajını gayet iyi yaptılar, kablolama vb gayet güzel oldu. Ancak pc çok ısınıyor ve çok ses yapıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Ekran kartım Asus gtx1060 6g modeli eskiden boşta 30-35 derece olan kart şu an 50 dereceye yaklaştı. İşlemcim i5 7500 h45 sıvı soğutmam var boşta 36-38 arasında dolaşırken şu an 45-50 arasında. Sıvı soğutma pompa devri 4000rpm bir türlü düşüremiyorum. Eksik bir bilgi yazdıysam söyleyin gerekli şeyleri yazarım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı