Topraklama olmayan prizde masaüstü bilgisayar çalıştırmak zararlı mıdır?

Yıldıray60

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben yeni bir PC aldım ama oyunlardan atıyor, donuyor, mavi ekran veriyor. Bu topraklamadan kaynaklanabilir mi? Çünkü garantiye yolluyorum test ediyorlar bir şey çıkmıyor ama bana gelince sorunlar bitmiyor. Bu sefer BIOS eski sürümmüş onu güncellemişler ve Windows 10 kurmuşlar. Sizce hata düzelmiş midir veya topraklamadan dolayı mı oluyordur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Topraklama olmadan kullanmak doğru değil. Statik elektrik birikirse atamaz. Gövdeye kaçak olursa da atamaz.

Arkadaşlar ben yeni bir PC aldım ama oyunlardan atıyor, donuyor, mavi ekran veriyor. Bu topraklamadan kaynaklanabilir mi? Çünkü garantiye yolluyorum test ediyorlar bir şey çıkmıyor ama bana gelince sorunlar bitmiyor. Bu sefer BIOS eski sürümmüş onu güncellemişler ve Windows 10 kurmuşlar. Sizce hata düzelmiş midir veya topraklamadan dolayı mı oluyordur?

Hayır topraklama bilgisayarında kasma donma FPS düşüşü yapmaz. Topraklama olmazsa bilgisayarına tamamen zarar verebilir ya da seni elektrik çarpabilir. Ayrıca bilgisayardan çok kendi canınızı ve insanların canını düşünmelisiniz. Topraklama olmayan elektrik tesisatları çok tehlikelidir. Bir an önce evinize iyi bir elektrik tesisatı çektirmenizi öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla yaklasik 2 yildir kullaniyorum sorun yaşamadım ustelik anahtardan bozma priz😂

Elektrikçiler daha iyi bilir ama prizinde topraklama yoksa atlamalı topraklama filan yapabiliyorlar. Yani prizin içinde kısa bir kabloyla işi halledebiliyorlar. Hatta sende yapabilirsin.

Donma, vb şeyler ondan dolayı mıdır?

Yüksek ihtimalle statik elektrik birikiyordur anakartın sağlıklı çalışması için öncelikle elektriği sağlıklı almanız lazım sistemin güvenliği için şart zaten yine sorun devam ederse konu açarsınız hal olur elbette.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı