Resimdeki alttaki kablo muhtemelen topraklama kablosu. Siz kullanacağınız prizden bu prize tek damar kablo çekeceksiniz ve alttaki kablonun yanına takacaksınız. Sizin priziniz de topraklama hattı olacak.Dostlar banyo da topraklama var sanırım. Banyo odamın yanı ve prize denk gelen yer benim prizle aynı sayılabilir. Banyo da 3 lü var yeşil olanı ortaya bağlanmış. Mavi'e enerji geliyor sanırım banyo da ki. Banyo bölüme mi uzatmış olabilir enerjiyi? Kahverengi de enerji yok.
Eki Görüntüle 1726940
Dikkatli olun elektrik çarpabilir. O prizden üçlü seyyar çekerek te kullanabilirsiniz topraklı şekilde.@M.CLK ev kiralık benim olsa tesisatı komple değiştiririm. Banyoda ki nasıl bağlanmışsa öyle bağladım. Mavi sol kahverengi sağ yeşil aşağı bağladım topraklamaya. Kırmızı çoklayıcı da mavinin yanına bağladım ikinci prize giden enerji için.
Siz orjinal haline getirin. Sadece banyodaki topraklama kablosuna harici dışarıdan topraklama kablosu takacaksınız. Siz prizdeki yerleri değiştirirseniz sıkıntı olur.@M.CLK hocam yeşili topraklamaya takınca orta da ki topraklama dan enerji geliyor sonra kahverengi topraklamaya yeşili diğer sağ tarafata takıyorum enerji geliyor sağ taraftan. Sonra kahverengi ve yeşili yine aynı şekil sağa takıyorum enerji gelmiyor düzeliyor tek girişten soldan geliyor. Kırmızı çoklayıcı ikinci prize gidiyor oradan da sağ ki yeşil ondan mı enerji geliyor anlamadım. Banyoda ki öyle değil normal soldan geliyor enerji.
Öyle yaptım. Bence şu kahverengi benim ikinci çoklayıcı prize çekilip yeşil kalacaktı. Yeşil kabloyu ikinci prize taşımışlar o zaman dedim kablo yanlışı var kahverengi aldım topraklama yere yine yeşilden enerji geliyordu. Kahverengi kabloyu yeşil ile beraber takınca enerji yok oluyor ne yapılmış olabilir ki enerjiyi kesiyor. Ana enerji mavi kesinlikle. Kabloları ayırdım şarteli açmıştım tek enerji mavi'den geliyordu diğer odamdaki prizde enerji yoktu yeşil olsun kırmızı olsun. Kırmızı zaten mavi'nin yanına takmışlar diğer prize enerji için orasını anladım.Siz orjinal haline getirin.
Hayır siz yanlış yapıyorsunuz. Siz kabloların yerini değişmeyeceksiniz. Siz elektrikçiden topraklama kablosu alıp araya atacaksınız. Yerlerini değiştirmek olmaz.Öyle yaptım. Bence şu kahverengi benim ikinci çoklayıcı prize çekilip yeşil kalacaktı. Yeşil kabloyu ikinci prize taşımışlar o zaman dedim kablo yanlışı var kahverengi aldım topraklama yere yine yeşilden enerji geliyordu. Kahverengi kabloyu yeşil ile beraber takınca enerji yok oluyor ne yapılmış olabilir ki enerjiyi kesiyor. Ana enerji mavi kesinlikle. Kabloları ayırdım şarteli açmıştım tek enerji mavi'den geliyordu diğer odamdaki prizde enerji yoktu yeşil olsun kırmızı olsun. Kırmızı zaten mavi'nin yanına takmışlar diğer prize enerji için orasını anladım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.