Tor Browser gizli midir?

Ünal Özbay

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel® Raptor Lake Core™ i7-13700H 14C/20T; 24MB L3; E-CORE Max 3.70GHZ P-CORE Max 5.00 GHZ; 45W
NVIDIA® GeForce® RTX4060 Max-Performance 8GB GDDR6 128-Bit DX12
17,3" FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat LED Ekran
32GB (2x16GB) DDR5 4800MHz
3TB M.2 SSD PCIe 4.0 x4
Arkadaşlar telefonumuzdan ve ev internetimizden normal tarayıcı kullanırken ziyaret ettiğimiz siteler aramalarımız Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gibi internet sağlayıcımız tarafından kaydediliyor. Google playde mevcut olan Tor Browser nasıl işliyor. Internet aramalarımızı, internet sağlayıcımız ile paylaşıyor mu, gizliyor mu? İstediğim şey internet aramalarımızın gizli kalması. Bu program işime yararmı yoksa başka bir tavsiyeniz var mı? Bilgi sahibi arkadaşlarımdan yardım rica ederim. Teşekkür ederim.

Hiçbir şey sana %100 gizlilik vermez, tor kullanıp troll bomba ihbarı yapan cocugu 1 günde yakaladılar, hükümet hariç anonim kalırsın ama.

Arkadaşlar telefonumuzdan ve ev internetimizden normal tarayıcı kullanırken ziyaret ettiğimiz siteler aramalarımız Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gibi internet sağlayıcımız tarafından kaydediliyor. Google playde mevcut olan Tor Browser nasıl işliyor. Internet aramalarımızı, internet sağlayıcımız ile paylaşıyor mu, gizliyor mu? İstediğim şey internet aramalarımızın gizli kalması. Bu program işime yarar mı yoksa başka bir tavsiyeniz var mı? Bilgi sahibi arkadaşlarımdan yardım rica ederim. Teşekkür ederim.

Bu arada sorunun özüne dönecek olursak Tor Browser troll bomba ihbarı yapmadığınız sürece işinizi görecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir şey sana %100 gizlilik vermez, tor kullanıp troll bomba ihbarı yapan cocugu 1 günde yakaladılar, hükümet hariç anonim kalırsın ama.

Bu arada sorunun özüne dönecek olursak Tor Browser troll bomba ihbarı yapmadığınız sürece işinizi görecektir.

Acaba çocuğa kim söyledi Tor Browser'in ne kadar gizli olduğunu, kim bilir FBI bile yakalayamaz kafasında siyah kapüşonu çekip kafasına öyle yapmıştır :D

Tor browser tor ağı denen bir sistem ile calışır. Tor ağı'nin çalışma presnibi sizi gitmek istediğiniz siteye direk yönlendirmek yerine önce gönüllüler tarafından işletilen tor node'larina yani bilgisayarlara bağlar. 3 Adet bilgisayar'dan sıra sıra geçtikten sonra en sonunda gitmek istediğiniz siteye ulaşırsınız.

Tor, internette anonim kalmanızı sağlayan tek aractir. Tabii ki yüzde yüz anonim olamazsiniz fakat yine de size en yüksek seviye gizlilik ve anonimlilik sağlar.

Tor asiri yüksek hızda internete sahip olsanız da çoğu zaman yavaş calisir bu yüzden pek tavsiye etmem. Tor kullanmak yerine tor kadar olmasa da tor ağına bağlanmadan (sizi yavaşlatmadan) maksimum gizlilik sağlayan librewolf ve Mullvad browser'a bakabilirsiniz. Ki Librewolf ve Mullvad'da yine tor gibi Firefox tabanli. Bu tarayıcılar da tamamen güvenilir ve gizlidir. Ayrıca hareketlerinizi internet sağlayıcınız'dan gizlemek için güvenilir bir vpn ve özel bir dns adresi öneririm.

Evet gizlidir, Tordan hiçbir devlet iz süremez.

1. Torla TC sitelerine giremezsin türkiye ip'si gerek.
2. İhbar webten kendi ip'nden bile yapsan sahte ihbar yaptın diye yakalanmazsın.

Ben o kadar da gizli olduğunu sanmıyorum. Arkadaşın yukarıda dediği başka yerlerden bağlanırken bazı sunucuların bir kısmının kötü niyetli olduğunu biliyorum, bir ara Facebook bu sunucuların %30'u kadarına sahip falan diyordu ancak bana göre sen ne yaparsan yap sanal alemde devlet veya istihbarat seni seve seve bulur. (aklıma başka terim gelmedi)

1. Torla T.C. sitelerine giremezsin Türkiye IP'si gerek.
2. İhbar webten kendi IP'nden bile yapsan sahte ihbar yaptın diye yakalanmazsın.

Yapan kişi Amerika'da (hangi üniversite unttum ancak haward veya onun gibi popüler bir üniversite) sınav var, kendisi gelmek istemediği için bomba ihbarı yapıyor, o sıralarda bu olaylar çok gündemde olduğu için sonradan çocuğu buluyorlar, 4 yıl falan hapis veriyorlar diye biliyorum, link bulursam atayım.

Ben o kadar da gizli olduğunu sanmıyorum. Arkadaşın yukarıda dediği başka yerlerden bağlanırken bazı sunucuların bir kısmının kötü niyetli olduğunu biliyorum, bir ara Facebook bu sunucuların %30'u kadarına sahip falan diyordu ancak bana göre sen ne yaparsan yap sanal alemde devlet veya istihbarat seni seve seve bulur. (aklıma başka terim gelmedi)
3 serverdan 3'ü de NSA'in olsa gene hiçbir şey ifade etmez sadece ip'ni ve girdiğin siteyi görebilirler. Siteler https oldugu için gene içeride ne yaptığını göremezler.

Yapan kişi Amerika'da (hangi üniversite unttum ancak haward veya onun gibi popüler bir üniversite) sınav var, kendisi gelmek istemediği için bomba ihbarı yapıyor, o sıralarda bu olaylar çok gündemde olduğu için sonradan çocuğu buluyorlar, 4 yıl falan hapis veriyorlar diye biliyorum, link bulursam atayım.
O çocuk okulun internetinden bağlanıp yaptığı için bulabilmişler. Okulun internetinden tora bağlanan pclere bakıp bulmuşlar. Bu gene de bir kanıt değildir ama büyük ihtimal döverek itiraf ettirmişlerdir.

Bu 'gönüllüler' arasında 'devlet kurumları' olamaz mı? 😉
Olur, zaten var hocam. Ama birincisi sizi tam anlamıyla izlemek için bağlandiginiz üç sunucunun da devlet kurumlarına ait olması lazım -ki bu her yeni siteye girdiğinizde sunuculariniz degistigi için çok zor- ayrıca devletin yönettiği bir sunucuya girseniz bile görebilecekleri tek şey gittiğiniz site ve ip adresi. (ki yine eğer ilk sunucu degilse sizin ip adresiniz de sizin degil önceden bağlandığınız tor sunucusunun ip adresi.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı