Tor Browser'da erişim engeli nasıl kaldırılır?

Makaleler
1
Tor Browser kullanmayı düşünüyorum belli bir süreliğine. Yalnız çoğu siteye giriş yapmıyor. İş Bankası sitesine girmezken Garanti Bankası'na giriyor. Bazı sitelerde Acces 1020 hatası veriyor. 70 Mbps internetim varken Tor'da 2-3 Mbps belki de daha düşük hız alıyorum. Hadi bu neyse de sitelerin erişim engelini kaldırmanın bir yolu yok mu?

Tor Browser kullanmayı düşünüyorum belli bir süreliğine. Yalnız çoğu siteye giriş yapmıyor. İş Bankası sitesine girmezken Garanti Bankası'na giriyor. Bazı sitelerde acces 1020 hatası veriyor. 70 Mbps internetim varken Tor'da 2-3 Mbps belki de daha düşük hız alıyorum. Hadi bu neyse de sitelerin erişim engelini kaldırmanın bir yolu yok mu?

Bu tür banka siteleri tor ağından girdiğiniz için sizi siteye girdirmeyebilir çünkü tordayken pek çok şeyiniz gizli kalır bu da sizi bir tehdit yapar.

Tor ağına girdiğinizde IP'niz de değişir. Bazı IP'ler bazı sitelerden engellenmiş oluyor. Bu yüzden Tor ağı size farklı bir IP verirse ancak girebilirsiniz sitelere. Tabii yeni IP'de engelliyse giremezsiniz.

Tor günlük kullanım için uygun bir tarayıcı değil. Bunun yerine Tor'u sadece ekstra gizliliğe ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda kullanın.

Tor ağına girdiğinizde IP'niz de değişir. Bazı IP'ler bazı sitelerden engellenmiş oluyor. Bu yüzden Tor ağı size farklı bir IP verirse ancak girebilirsiniz sitelere. Tabii yeni IP'de engelliyse giremezsiniz.

Tor günlük kullanım için uygun bir tarayıcı değil. Bunun yerine Tor'u sadece ekstra gizliliğe ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda kullanın.
Ekstra gizliliğe ihtiyacım var ne yapmalıyım VPN kullanmak dışında?

Günlük kullanabileceğim bir şey yok mu?

Brave kullanabilirsiniz. Brave'in dahili Tor modu var. Tor'un kendi tarayıcısı kadar gizlilik sağlamaz belki ama gizliliğinizi arttırır.
Mozilla tarayıcı en güvenli tarayıcı değil mi?

Hocam yasa dışı bir şey yapacaksanız her türlü bulunursunuz bu arada internette gizlilik diye bir şey yok.
Yasa dışı bir şey yapacağımı kim söyledi?

Mozilla tarayıcı en güvenli tarayıcı değil mi?
Öyle bir veri hakkında bilgim yok. Zaten gizlilik için tarayıcı yeterli olmayacaktır.

Milletin hesabını çalmak için istemiyorum herhalde. Bilgisayara banker diye bir virüs bulaştı o yüzden istiyorum.
Eğer virüs bulaştıysa bu önlemler yetersiz kalacaktır hocam. Virüsten kurtulmaya odaklanın bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı