Tor relay da hacklendiğimiz nasıl anlaşılır?

277726

Kilopat
Makaleler
4
Tor relay da VPN kullanımı önermiyorlar ve genel olarak tam güvenlik için tor Node çalıştırmayı öneriyorlar. Tabii bu da mantıklı çünkü ilk Node tamamen sizin gözetiminiz altında ama böyle bir şey Türkiye de mümkün olmadığından geçiyorum.(belki yurt dışı sunucu alınarak da yapılıyor olabilir ama dolar fiyatı malum.)

Tor'un ilk Node'unda IP adresimi bilen birisi beni nasıl hackleyebilir? Hacklendiğimi nasıl anlarım? Anladıktan sonra yapabileceğim önlemler nelerdir? İnternet ağıma tamamen erişim sağlayıp, tüm ağa yayılabilir mi? Bilgisayarıma tam erişim sağlayabilir mi?

Kullandığım distro: Qubes OS.

Guvenlik acigi yaratacak bir port falan acmadiysan sorun olmaz yani :D

Tor koprulerinin tamami liste olarak paylasilmiyor. Sen kurdugunda Tor Projesi koprunu dagitir. Istersen sen de cevrene dagitabiliyorsun.

VPS uzerinden yakalanma derken? Sunucu sana ait olacak (tabii bunu farkli ve anonim bir kimlik ile yapman gerekiyor. XMR + VPN/Tor ile alabilirsin mesela) ve zaten cikis dugumu haricindeki roleler paketin icini goremiyor. Ilk role kim tarafindan sifreli bir trafik geldigini goruyor, ikinci role de hangi role tarafindan sifreli bir paket geldigini ve hangi roleye gidecegini goruyor.

Gizlilik dostu bir firma bulabilirsen bunu yapman hem senin gizliligin için faydali olur hem de Tor Projesi'ne ve sansur/baski altindaki insanlara yardimci olur.

Evil Node'lardan HTTPS kullanarak korunabiliyoruz peki şifrelemeyi kırabilirler mi?

Evil Node'lardan HTTPS kullanarak korunabiliyoruz peki şifrelemeyi kırabilirler mi?

Evil Node'lardan HTTPS ile ancak hesap şifrelerini korursun. Evil Node'ler ile illaki bulurlar. Tabii bu durumda sana harcamak istedikleri zaman ve para miktarına bakıyor. Yeni teknolojilerle birlikte gizlilik aşırı zorlaşıyor, ya da ben öyle hissediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı