Torrent programı önerisi

Kendimi bildim bileli uTorrent kullanıyorum. Kullanıyorum dediğim de hiçbir yerde satışı olmayan nostaljik bir oyun oynayacaksam ayda yılda bir işime yarıyor.

Normalde bilgisayarımda yüklü arada film vs için kullanıyordum ama WebHelper virüsü diye bir şey varmış. Bilmiyordum. Bilgisayarı Kaspersky ile taradım bir şey çıkmadı.

@mufo, yazılımları bulundukları yerden indirirsen trojan bulaşma ihtimali olmuyor. Gördüğün yazılımların hepsini ilk çıkan siteden mi indiriyorsun? Steam'in bilgilerimizi çaldığını iddia ediyorsan kaynak paylaşman gerekiyor. Aksi takdirde sadece uydurma bir haber yapıyor olursun.

Direkt Steam'ı kastetmedim hocam bir sürü milyarlık sitelerin güvenilir olmayanını kastetmek istedim Steam'ı da herkes bildiği için öne attım yoksa öyle net bir bilgi vermedim.

qBittorrent programını ilk defa duydum. Ne kadar güvenilir? İnternette araştırdım ve kesin bilgiye ulaşamadım.
Diğer torrent istemcileri gibi yanında ek bir yazılım yükleme seçeneği bulunmuyor, içerisinde yüklenen bir tehdit unsuruna rastlanılmıyor ve kendi içerisinde güvenliğinizi tehdit edici bir güvenlik açığı şu anda bulundurmuyor. İnternet ortamında güvenliği hakkında makaleleri okursanız, güvenilir olmadığı hakkında fazla bir bilgi bulamazsınız (şu ana kadar ben rastlamadım).

Eğer güvenlik ve gizlilik için daha iyi bir kombinasyon istiyorsanız kayıt tutma politikası başarılı bir VPN yazılımı (sanırsam AdGuard VPN satın almıştınız) ile qBittorent'i kullanmanız daha iyi olacaktır. İndirmiş olduğunuz dosyaların içerisindeki güvenlik zafiyetlerine dikkat etmeniz gerekiyor. Sonuçta indirmiş olduğunuz dosyaların içerisinde bir güvenlik ya da gizlilik açığı bulunuyorsa bu durumda suçlu olan kişi qBittorent olmuyor. qBittorent sadece bir aracıdır. Size sade ve güvenilir bir ortam kurmak için kendisi başarılı bir şekilde çalışacaktır.

Son düzenleme:
Yardımınız için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    4,5 KB · Görüntüleme: 2.209

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı