Toshiba A100 SSD Kullanım Ömrü

CravingTR

Hectopat
Toshiba A100 240 GB SSD kullanıyorum. Sadece Windows 10 yüklü. Oyunlarımı HDD'ye kuruyorum. Fakat çok oyun videosu çekiyorum bunlar haliyle belgelerime kayıt oluyor. Yani SSD'ye galiba. Bu tarz kullanımda bu SSD'nin ömrü ne kadardır ve ömrü sonlanınca ne oluyor tam olarak. Sanırım masaüstüne attığımız şeylerde SSD'den yiyor. Ömür konusunda aklıma takılanlar var o yüzden. Bir daha bilgisayar parçası vb almak istemiyorum uzun bir süre.

Kullandığım SSD linki: Toshiba A100 240GB 550MB-480MB/s Sata3 2.5" SSD Fiyatı

Toshiba A100 240 GB SSD kullanıyorum. Sadece Windows 10 yüklü. Oyunlarımı HDD'ye kuruyorum. Fakat çok oyun videosu çekiyorum bunlar haliyle belgelerime kayıt oluyor. Yani SSD'ye galiba. Bu tarz kullanımda bu SSD'nin ömrü ne kadardır ve ömrü sonlanınca ne oluyor tam olarak. Sanırım masaüstüne attığımız şeylerde SSD'den yiyor. Ömür konusunda aklıma takılanlar var o yüzden. Bir daha bilgisayar parçası vb almak istemiyorum uzun bir süre.

Kullandığım SSD linki: Toshiba A100 240GB 550MB-480MB/s Sata3 2.5" SSD Fiyatı
SSD'nin TBW değeri kaç?

Evet HDD ye kayıt olmuş olacak ancak belgeleriniz ve masaüstünüz taşıdığınız konumda olmayacak HDD ye yeni klasör açıp içine atmakla aynı şey olacak.
dee.jpg

Bu konuda emin misin depolama burda yazılanlardan SSD'nin bir işlem yapacağını düşünmemiştim. Kullanmaz ve ömrünü azaltmam diye düşünüyordum.
SSDlerin ömrü HDDlere göre daha uzun diye biliyorum mesela @Recep Baltaş 'ın kullandığı ADATA SATA SDD olması gerek 2012'den beri kullanıyor hala tam performans kullanıyor.
Cevabın için teşekkür ederim.
dee.jpg

Bu konuda emin misin depolama burda yazılanlardan SSD'nin bir işlem yapacağını düşünmemiştim. Kullanmaz ve ömrünü azaltmam diye düşünüyordum.

Cevabın için teşekkür ederim.
Önceki mesajda düzenleme kısmını bulamadım kusura bakmayın.
Bilgisayardaki 3D Nesneler, masaüstü, belgelerim gibi dosyaların konumunu Yerel disk D (HDD) olarak ayarladım. Galiba Yerel disk C (SSD) ile alakası olmadan direk HDD'ye depolanıyorlar böylelikle SSD'yi nerdeyse hiç kullanmamış olucam sadece windows yüklü olduğundan dolayı. Umarım SSD ömrünün uzamasına vesile olur :)
SSD'nin TBW değeri kaç?
60TB baktım sitesinden.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı