Toshiba A200-1AH ve Windows 8

Egemen

Kilopat
Katılım
28 Ağustos 2011
Mesajlar
8.856
Makaleler
1
Çözümler
10
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Doktor
Az önce bilgisayarıma Windows 8'i yükledim. 64 Bit versiyon yüklenmiş bilgisayara. Neden olduğunu anlayamadım ama sorun çıkarmaz diye umuyorum.

Değişen işletim sistemine alışmak biraz vaktimi alacak. Öncelikle Driver konusunda ne yapmam gerekiyor ?

Aygıt yöneticisi'ne baktığımda 2 tane ünlem işareti gördüm.

Bilinmeyen Aygıt'ın Donanım Kimliği :
Kod:
ACPI\VEN_TOS&DEV_6205

Büyük Depolama Birimi Denetleyicisi'nin Donanım Kimliği :
Kod:
PCI\VEN_104C&DEV_803B&SUBSYS_FF021179&REV_00

Bilinmeyen Aygıt'ın Bluetooth olduğunu buldum. Şu anda hangi driveri yükleyeceğim konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim. Özellikle de Ekran Kartı driveri konusunda kararsızım. 5000 serisi için 12.6 en son sürüm şu anda. Fakat 12.6 Windows 8 uyumlu mu ?

Özet olarak, genel anlamda bir driver kararsızlığı ile karşı karşıyayım. Taze Windows 8 kurulu Toshiba A200-1AH Laptop'a hangi driverler yüklenmeli ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Ekran kartı driverlerini yukarıdaki linkten güncelledim. Bluetooth Driver'lerini yükledim. Realtek'in sitesinden en güncel sürüm olan 2.70'i yükledim. Büyük depolama birimi denetleyicisi sorunu devam ediyor şimdi. Onun için Rapid Storage'i mi yoksa Matrix Storage'yi mi yükleyeceğime karar veremedim. Bir de Chipset driverlerini yükleyemedim.

Intel'in sitesinde Windows 8 uyumlu pek bir şey bulamadım. Bir de Toshiba'nın yazılımlarını yükleyemedim. Gerçi pek işime yaramıyor onlar :) Yani özet olarak, Intel Chipset ve Büyük depolama birimi denetleyicisi driverlerina ihtiyacım var.
 
Peki Windows 8 için Chipset Sürücüleri yakın zamanda çıkacak mı ?

NOT : Büyük depolama alanı denetleyicisi sorununu çözdüm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Depolama denetleyicisi kart okuyucu idi sanırım.

Yonga seti sürücüsü için şu sürücüyü kurar mısın:

http://downloadcenter.intel.com/Det...eng&OSVersion= &DownloadType=

Kurarken şöyle yap:

Windows + R tuşuna basıp açılan pencereden indirmiş olduğun sürücüyü seç ve sonrasında da bir boşluk atıp bu kodu gir:


Kod:
-overall

Güncelleme: Sürücüyü kurmayın, Windows 8 ile uyumlu değil. Intel'den güncel sürücü bekliyoruz.
 
Toshiba bilgisayarda daha denemedim fakat ASUS ET2400IGTS'de yüklemeyi yaptıktan sonra açılışta "Üzgünüz, bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı" mesajından sonra bilgisayar yeniden başladı ve kısır bir döngü içerisine girdi. Otomatik Onarım ise sonuç vermedi uzun süre beklememe rağmen "Çözümler deneniyor" kısmında durdu kaldı. Güvenli mod vs. gibi ek seçenekler için yeniden başlattığımda ise Windows 7'nin "Windows is loading files" ve Windows 8'in Yüklenme menüsü iç içe girdi. Neyseki bu işlemden önce sistemin backup'unu almıştım. Acronis'ten eski haline getirdim sistemi.

Windows 7'nin "Windows is loading files" yazısının çıkması aklımı karıştıdı. Yüklerken 100MB'lık WinRe'ydi sanırım. O kısma format atmadığım için mi bunlar yaşandı ?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı