Toshiba A300 Bios Secure Boot Sorunu

ImageUploadedByTapatalk1430083353.228599.jpg
diskutil list çalıştı ama diğer kodları çalıştıramadım

Şimdi sana tekrar temiz bir şekilde anlatayım.
  1. Sistemi USB kurulum ile boot ediyorsun.
  2. Disk İzlencelerini açıyorsun
  3. Boot1h dosyasını kurmak istediğin diski unmount (çıkartıyorsun) ediyorsun
  4. Teminal açıyorsun şu kodu giriyorsun
    Kod:
    diskutil list
  5. Şimdi listelenen disklerden senin USB diskin ismini not et. Senin USB, yani boot1h dosyasını attığın USB'den bahsediyorum. ( AHMET USB ) gibi
  6. Terminalde şu komutu giriyorsun (Tırnaklar dahil!!)
    Kod:
    cd /Volumes/"AHMET USB"
  7. Şimdi diğer kodu girmeden önce terminalde diskleri listelemiştik hatırlarsan. Tekrar o listeye bak ve kurulum yaptığın diskin 'IDENTIFIER' kolonu altında yazan değeri kaydet. Mesela senin diskin 'Yosemite' identifier kodu aşağıdaki gibi disk1s3 olsun.
    disk liste.png

8. Şimdi aşağıdaki kodu terminale şu şekilde yazıyorsun:

Kod:
    dd if=boot1h of=/dev/disk1s3 bs=4096
  9. Bu kadar.

Merhaba tekrar,
Dediğiniz gibi tek tek denedim ama ekli resimlerdeki hata mesajını alıyor.kusuru bakma senide fazlasıyla yordum.Ama bir türlü geçemedim.Yardımcı olursan sevinirim.
ImageUploadedByTapatalk1430204826.926441.jpg
ImageUploadedByTapatalk1430204846.594195.jpg

Bak sen benim yönergelerimi dikkatli okumuyorsun.
cd /Volumes/ identifier kodu yazıyorsun bu yanlış . USB diskinin ismini yazacaksın. Sen rehberden boot1h dosyasını indirdin değilmi? Bunu nereye koydun.? Kurulum için kullandığın USB' ye koyduğunu farz edelim. Onunda ismi yukarıdaki resimde "OS X Install USB" değilmi?

Kısaca gireceğin ilk kod şöyle olacak.
Kod:
cd /Volumes/"OS X Install USB"
Bak burada dikkat etmen gereken 'cd' ile '/Volumes' arasında boşluk olmalı ki sen onuda kaçırmışsın. Ve 'Tırnak' işaretlerini mutlaka koy.
Şimdi senin bu boot1h dosyasını sistemi kurduğun diske yükleyelim. Senin diskin Mav HDD ve Identifier kodu ise resimde disk1s4 olarak gözüküyor.
Kodunda şu olacak.
Kod:
dd if=boot1h of=/dev/disk1s4 bs=4096

Son düzenleme:
Dediğin şekilde girdim ekteki resim oluştu.Sonrasında sürdür dediğimde MAV HDD bağlıntısı olmadığı için görünmedi bende kurulumdan çıkarak tekrar boot ederek mac masaüstüne gelip 3.madde ile devam ettim.USB belleği çıkarıp tekrar başlatmak istediğimde aynı hatayı verdi.
ImageUploadedByTapatalk1430326983.903630.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı