Toshiba C55 "LiveKernelEvent" ve "FAT_FILE_SYSTEM" hatası

Hiçbir program açık değil iken birden çok hızlı bir şekilde LiveKernelEvent hatası aldım ardından bilgisayar açıldı fakat aşırı FPS düşüşü vardı. Sonra tekrar yeniden başlattım yeniden başlatılıyor yazısı en az 5 dk bekledi ve cihazda SSD takılı ki yeniden başlama yazısı o kadar beklemiyordu. Sonra cihaz logoya gelince FAT_FILE_SYSTEM hatası aldım ve mavi ekran gidince tekrar mavi ekran aldım fakat sorunun kaynağını okuyamadım fakat cihaz bunun minidump dosyalarını kaydetmemiş not: Bugün Wi-Fi kartını değiştirdim sonra böyle oldu. 120723-5265-01.rar

Merhaba.

@181951 hocamın da dediği gibi elde olan tek dosyada hata sebebi Qualcomm Atheros Wi-Fi sürücüsü olarak görünüyor.
Elimizde dökümü olmayan hata için (0x23) ise disklere bakılması lazım.

HD Tune indirip sisteme bağlı tüm disklere "Quick Scan" tiki kapalı şekilde "Error Scan" yapmalısınız.
Test sonuçlarını ve "Health" menülerini de paylaşmanız gerekli.

hocam Wi-Fi kartını değiştirmiştim ve diğer Wi-Fi sürücüsünü silmedim sonradan sildim ve Wi-Fi kartı arızalı olabilir mi çünkü çıkma laptoptan aldım

Merhaba.

@181951 hocamın da dediği gibi elde olan tek dosyada hata sebebi Qualcomm atheros Wi-Fi sürücüsü olarak görünüyor.
Elimizde dökümü olmayan hata için (0x23) ise disklere bakılması lazım.

HD Tune indirip sisteme bağlı tüm disklere "quick scan" tiki kapalı şekilde "error scan" yapmalısınız.
Test sonuçlarını ve "health" menülerini de paylaşmanız gere.
1 dosya var onda da yazdığın hata kodları yok, mevcut dosyadaki ana sorun Qualcomm Atheros Extensible Wireless LAN sürücüsü. Güncellemen gerekmekte.

Önce sürücü kurulumunu düzgünce yapalım ki kart arızalı mı değil mi anlayabilelim.

Bir 2 gün kullanayım döneyim bu arada bu mavi ekranı almadan önce Wi-Fi sürücüsünü güncelledim sonra oldu bunlar takar takmaz güncelledim mavi ekran vs. oldu eski sürüme geri döndüm sürücüyü kaldırdım vs şu an PC açık mavi ekran yok Windows 10 ISO indirmeyi deneyeceğim Wi-Fi kartına yüklenmiş olurum eğer dosya inerken mavi ekran verirse tekrar paylaşırım minidump dosyasını.

Dump.rar hocam bir tane daha vermiş şimdi bir kontrol edeyim dedim Denetim Masası'ndan 😐

Son düzenleme:
Bir 2 gün kullanayım döneyim bu arada bu mavi ekranı almadan önce Wi-Fi sürücüsünü güncelledim sonra oldu bunlar takar takmaz güncelledim mavi ekran vs. oldu eski sürüme geri döndüm sürücüyü kaldırdım vs şu an PC açık mavi ekran yok Windows 10 ISO indirmeyi deneyeceğim Wi-Fi kartına yüklenmiş olurum eğer dosya inerken mavi ekran verirse tekrar paylaşırım minidump dosyasını.

Dump.rar hocam bir tane daha vermiş şimdi bir kontrol edeyim dedim Denetim Masası'ndan 😐

Sorun tekrar internet kartına işaret ediyor, kendisine ait son sürücü de 6 7 yıllık bir sürücü. Eğer 2017 çıkışlı bir sürücü kurduysan kartın kendisi sistemde sorun yaratıyor olabilir. Çıkarabilirsin bu mavi ekranlara değmez gibi duruyor.

Sorun tekrar internet kartına işaret ediyor, kendisine ait son sürücü de 6 7 yıllık bir sürücü. Eğer 2017 çıkışlı bir sürücü kurduysan kartın kendisi sistemde sorun yaratıyor olabilir. Çıkarabilirsin bu mavi ekranlara değmez gibi duruyor.

Hocam format attım şu an 1kere bile mavi ekran almadım 1 hafta test edeceğim sonra dönüş yapayım.

Hocam format attım şu an 1kere bile mavi ekran almadım 1 hafta test edeceğim sonra dönüş yapayım.

Hocam formattan sonra mavi ekran 1 kere bile almadım Wi-Fi sürücü son sürüm 2017 fakat ben 2016 sürümünü kullanıyorum bu sıkıntı olmadı herkese teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı