Çözüldü Toshiba Ekran Kartı Mavi Ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Doktor
Toshiba A350-22Z Laptobum var. Bilgisayara HDMI ile 2.monitör bağlı. Geçenlerde bilgisayarı sıfırdan kurdum. Ama monitörü takınca bilgisayarın performansı düşmeye başladı. Bugün de Mavi ekran aldım.

Kod:
On Mon 07.05.2012 14:28:55 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\050712-28844-01.dmp
This was probably caused by the following module: dxgkrnl.sys (dxgkrnl+0x6F63) 
Bugcheck code: 0x100000EA (0xFFFFFA8006B77B60, 0x0, 0x0, 0x0)
Error: THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER_M
file path: C:\Windows\system32\drivers\dxgkrnl.sys
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: DirectX Graphics Kernel
Bug check description: This indicates that a thread in a device driver is endlessly spinning.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem. 
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system which cannot be identified at this time.

DirectX en güncel versiyon. Microsoft'un DirectX Web Setup ile yüklemiştim zaten. Yalnız ekran kartı sürücüleri eski. Toshiba bilgisayar çıktığından beri güncellememiş. Ati'nin sitesinden de indiremiyorum. Çünkü Release Notes'de Toshiba laptobu olanlar yüklemesin diyor. Daha önce acı bir şekilde test etmiştim bunu İki arada bir derede kaldım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ek Bilgiler:
Kod:
Grafikler   
--------------------------------------------------------------------------------

Görüntü bağdaştırıcısı türü ATI Mobility Radeon HD 3650 
  Toplam kullanılabilir grafik belleği 2286 MB 
        Ayrılmış grafik belleği 512 MB 
        Ayrılmış sistem belleği 0 MB 
        Paylaşılan sistem belleği 1774 MB 
  Görüntü bağdaştırıcısı sürücü sürümü 8.634.1.0 
  İkincil monitör çözünürlüğü 1366x768 
  Birincil monitör çözünürlüğü 1920x1080 
  DirectX sürümü  DirectX 10

Donanım Kimliği:
Kod:
PCI\VEN_1002&DEV_9591&SUBSYS_FF011179&REV_00

Çözüm
Örnek soru diye üst konu yapılacak cinsten. Burak görse madalya takardı. Donanım kimliğine kadar... Tek eksik minidump dosyası, o kadar.

dxgkrnl.sys, Microsoft DirectX sistem sürücü dosyası imiş. DirectX Graphics Kernel, yani DirectX Grafik Çekirdeği'nin kısaltması. Ekran kartı sürücünü güncellemen gerek. Şu programı çalıştırıp bakar mısın:

https://www.technopat.net/forum/aygit-suruculeri/2594-amd-otomatik-surucu-indirme-araci.html

Bir de şu sürücü dener misin:

Download AMD Catalyst Mobility Display Driver 12.4 for Vista64/Windows 7 x64 Driver for Windows Vista64 / Windows 7 x64 - Softpedia
Örnek soru diye üst konu yapılacak cinsten. Burak görse madalya takardı. Donanım kimliğine kadar... Tek eksik minidump dosyası, o kadar.

dxgkrnl.sys, Microsoft DirectX sistem sürücü dosyası imiş. DirectX Graphics Kernel, yani DirectX Grafik Çekirdeği'nin kısaltması. Ekran kartı sürücünü güncellemen gerek. Şu programı çalıştırıp bakar mısın:

https://www.technopat.net/forum/aygit-suruculeri/2594-amd-otomatik-surucu-indirme-araci.html

Bir de şu sürücü dener misin:

Download AMD Catalyst Mobility Display Driver 12.4 for Vista64/Windows 7 x64 Driver for Windows Vista64 / Windows 7 x64 - Softpedia

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…