Çözüldü Toshiba HDD'nin kötü olması normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

onurryazgann

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Elimde çok kötü bir dizüstü var. Verilerin olduğu resmi paylaştım. Bunun haricinde 20 MB/s olduğu zamanlarda %70-90 arasına kadar çıkıyor. Bu kadar leş bir durumda olması ne kadar doğru? HDD'ler bildiğim kadarıyla 100 MB/s'ye kadar çıkabilmeli. Yanlış biliyor olabilirim. Toshiba'nın 1TB 5400 RPM hızında HDD'si var.
Burada demek istediğim 107 KB/s değerinde bile HDD %10 kullanılıyor.

Dosya Ekleri

• IMG20210606213249.jpg
    IMG20210606213249.jpg
    148,1 KB · Görüntüleme: 75
SATA 2 ise 100`e kadar çıkmayabilir. Fakat SATA 2 için bile 20 düşük bir değer. Test yapıp SS atar mısınız? HD Tune ile Quick Scan kapalı olarak test yapın. CrystalDiskMark ile de hız testi yapabilirsiniz. Sentinel ile de sağlık testi yapabilirsiniz.

Hocam attığınız resimde HDD model isminin bir kısmı görünüyor ama bir zamanlar benzer HDD kullanmıştım. Benimkinin model numarası

Toshiba 1 TB MQ01ABD100​

benim kullandığım bu HDD Sata 2 idi. Sizinkinin de Sata 2 olması muhtemel. Ancak hocalarımın da önerdiği gibi HD Sentinel gibi programlardan kontrol etmekte fayda var. Ben bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Benim HDD'm de çok yavaş 5400 rpm sonuçta.

Anladım. Gerekli testleri yapıp paylaşacağım. Bu arada SATA III. Kontrol etmiştim.
HD Sentinel'den durumuna dair bir ekran görüntüsü atar mısınız?
Bu şey kurmalı bir şey mi internetten yapabiliyor muyuz? Çünkü HDD hayal edemeyeceğiniz derecede yavaş ve internete basarsam dolaptan bezelye çıkarıp altına sokmam gerekebilir.

Bu şey kurmalı bir şey mi internetten yapabiliyor muyuz? Çünkü HDD hayal edemeyeceğiniz derecede yavaş ve internete basarsam dolaptan bezelye çıkarıp altına sokmam gerekebilir.
8 mb idi boyutu en son. İndirmeniz lazım.

Bunlar test değerleri.
Tuhaf olan şu ki ben bu değerlere hiç ulaşamıyorum. Görev Yöneticisi'nde genelde 30mb/sn olunca bilgisayarı kullanmayı bırakın mouse'u kullanamıyorum. Ayrıca Mouse'u yalnızca boş ekranda hareket ettirmeyi sürdürürsem %20'lere ulaşıyor. Evet doğru sadece mouse'u oynatıyorum ve %15-20 civarında kullanım görünüyor.

Dosya Ekleri

• IMG20210606224427.jpg
    IMG20210606224427.jpg
    420,6 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG20210606223904.jpg
    IMG20210606223904.jpg
    367,7 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Bunlar test değerleri.
Tuhaf olan şu ki ben bu değerlere hiç ulaşamıyorum. Görev Yöneticisi'nde genelde 30mb/sn olunca bilgisayarı kullanmayı bırakın mouse'u kullanamıyorum. Ayrıca Mouse'u yalnızca boş ekranda hareket ettirmeyi sürdürürsem %20'lere ulaşıyor. Evet doğru sadece mouse'u oynatıyorum ve %15-20 civarında kullanım görünüyor.
Gayet normal. Sorun HDD'de olmamalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı