Toshiba NB 205 laptopa işletim sistemi kurulamıyor

316874

Megapat
Makaleler
3
Evde eski bir laptop buldum, tam modeli Toshiba NB 205. bunu hafif bir Linux kurup casaos vasıtasıyla sunucu yapmak(Home assistant vb basit işler için) istiyordum ama işletim sistemi kuramıyorum. Yaşadığım sorun biraz karmaşık. Bilgisayar USB'yi boot aygıtı olarak bir görüyor bir görmüyor. Boot aygıtı olarak görünce seçiyorum ama bu sefer de sonsuz bir siyah ekranda kalıyor. İşin garip kısmı, dün 2 kere sorunsuz USB'den boot edip SSD'ye kurmuştum AntiX'i ama bu sefer de SSD'den boot etmedi. Bugün USB'den hiç boot etmedi defalarca denememe rağmen.

RAM'i değiştirdim, USB de sorun yok, SSD de sorun yok, USB portlarında sorun yok, BIOS pilini çıkardım taktım bir şey değişmedi.

O kadar çok fazla alternatif sorun çıkabilir ki karar veremiyorum.

1) NB'un BIOS'un da kendini test edecek kısım var ise bir kontrol yaptır.
2) NB'un sitesinden son BIOS ile yüklü BIOS versiyonlarını kontrol et.
3) Rufus'un eski versiyonlarında USB belleklere FreeDOS boot atma özelliği olacaktı. Onunla USB'den boot olayını netleştir. BIOS güncellemesi var ise ondan sonra yap bunları.
4) sistemin 32 Bit olması gerek, çok detaylı araştırmadım Net'de. Kontroller sonrası Ventoy ile yeniden denemelerini yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…