Toshiba Notebook Windows 8.1 - Mavericks Dual Boot

emin demir

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
i7 win 8.1 8 gb ram lık bi dizüstüm var. Dual boot ile çift işletm sistemı kullanıldığını sayenızde ogrendım. Gerek videonuzu gerekse makalenızı okudum ama bıldıgım bazı seyler vardı. Anlamakta güçlük yerler oldu. O yüzden hiç bi işe başlamadan sizden bi yardım alarak mavericks 10.9.2'yi de win8.1 ile birlkte kullanmak ıstyrum..

Ayrıca 32 GB'lık bi flash belleğım var. Mavericks'i nerden indirmem gerekıyor ve nasıl yükliycem flasha? Bide benim USB portları 3.0 .. Yenıyım .. Haber beklıyorum teşekkür ederım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrar merhaba. Ya hocam ben şimdi videodaki gibi 32 GB'lık flash belleğe mavericks 10.9.5'i yükledim.
  • Ama benim BIOS'ta AHCI modu yok, UEFI modu var.
  • UEFI modunda sadece Clover Bootlader'a erişebiliyorum Chameleon'a ulaşamıyorum. Eğer ben BIOS' tan UEFI modunu CSM moduna getirdiğimde AHCI modu ortaya çıkıyor.
  • Chameleon bootlader a AHCI moduyla ulaştım ama yine yüklemeden pc kendini resetledi.
Her ikisinde de denedim o dil seçme ekranına ulaşamadım. UEFI modunda iken yüklediğim resimdeki yerde takılı kalıyor sonra kendi kendini resetliyor dizüstüm. NVD kextlerini de sildim.
PC bilgileri:

Toshiba satellite p50 a 14h
  • win8.1
  • 64 bit
  • NVİDİA geforce 4 gb ekran kartı
  • full hd 1920x1080
  • 8 gb ram
  • 1 tb hdd

Yardımcı olursan cok sevinirim hocam :( 1 haftadır uğraşıyorum valla . Teşekkür ederim.

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Emin bey sizin en büyük sorununuz hiçbir rehberi izlememiş olmanız ve hiçbir makaleyi de okumamış olmanız. Daha ilk cümlenizden itibaren bu bariz bir biçimde ortaya çıkıyor. Adım adım gidelim:
  • UEFI ile AHCI mod farklı şeylerdir. UEFI bir Firmware'dir ve işletim sisteminin yüklenmesinden tutun da anakartın kontrolüne kadar bütün görevleri üstlenir. Anakartı çalıştıran yazılım diyelim buna. SATA modu ise anakarta bağlı sabit disklere işletim sisteminin hangi şekilde erişeceğini belirler. AHCI de en güncel teknolojidir bu konuda.
  • Zaten Chameleon kullanmayın. Clover UEFI varken Chameleon ile uğraşmaya gerek yok.
  • Takıldığınız nokta için de Sosyal'de daha önce defalarca çözüm yöntemini belirttik, Binaries Patching altından Kernel PM Patch devreye sokacaksınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı