Toshiba P300 sağlığı çok kötü

burkay_4456

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar disk sağlığım çok kötü gözüküyor. Formata verdikten sonra bilgisayarımda çok fazla donmalar ve Steam'den bir şeyler indirirken disk hataları ortaya çıktı. Test yaptırdığımda sağlığının çok kötü olduğunun gördüm. Diski 1 sene önce bu forumda gördüğüm için aldım, marka Toshiba P300.

p300sağlığı.png

Arkadaşlar disk sağlığım çok kötü gözüküyor. Formata verdikten sonra bilgisayarımda çok fazla donmalar ve Steam'den bir şeyler indirirken disk hataları ortaya çıktı. Test yaptırdığımda sağlığının çok kötü olduğunun gördüm. Diski 1 sene önce bu forumda gördüğüm için aldım, marka Toshiba P300.

Eki Görüntüle 949118
İçindeki önemli dosyaları en yakın zamanda kurtarın, daha çok dayanamayacağı belli. Bir de disk C diskiniz ise yavaşlama görüyor musunuz?

S.M.A.R.T. sekmesinin ekran görüntüsünü de paylaşır mısınız?
Sonrasında HD Tune programı ile yüzey taraması yapınız. (Error scan sekmesinde, quick scan işaretlemeden yapınız.)

Benim 11 yıllık taşınabilir harddiskim ve 8 yıllık laptop diskim bile böyle olmadı. Belli ki disk mayın tarlası gibi olmuş. Ancak bu kadar kısa sürede CCTV için kullanılmış olsa bile bu kadar yıpranmaması lazım.

Darbeye bağlı arıza olabilir gibime geliyor.

Error scan yapınca da birçok kırmızı çıkıyor 2 gün önce formata götürdükten sonra böyle oldu darbe falan yok seside çıkmıyor.

1617123848684.png

İçindeki önemli dosyaları en yakın zamanda kurtarın, daha çok dayanamayacağı belli. Bir de disk C diskiniz ise yavaşlama görüyor musunuz?

Yavaşlama yok ama çok fazla donmalar ve hatalar meydana geliyor. Steam'de disk hataları vs. 4 tane oyun indirdim 3'ünde disk hatası vardı.
Arkadaş ne istedin yahu diskten :) şaka bir yana önemli belgelerini al ve diski en kısa süre içerisinde bilgisayardan çıkart.

Sanırım çok veri yazmışsınız.

Daha yeni formattan geldi önemli bir belgem yok diskede kötü davranmadım aslında neden böyle oldu bir fikrim yok garantiye göndericeğim zaten.
S. M. A. R. T. Sekmesinin ekran görüntüsünü de paylaşır mısınız?
Sonrasında HD Tune programı ile yüzey taraması yapınız. (error scan sekmesinde, quick scan işaretlemeden yapınız.)

Benim 11 yıllık taşınabilir harddiskim ve 8 yıllık laptop diskim bile böyle olmadı. Belli ki disk mayın tarlası gibi olmuş. Ancak bu kadar kısa sürede cctv için kullanılmış olsa bile bu kadar yıpranmaması lazım.

Darbeye bağlı arıza olabilir gibime geliyor.

1617124353525.png

Daha yarısı olmasına rağmen bu kadar hata çıkıyor bayağı kötü durum herhalde.

Dosya Ekleri

• resim_2021-03-30_200548.png
    resim_2021-03-30_200548.png
    127,5 KB · Görüntüleme: 68
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı