Toshiba P300 sağlığı çok kötü

Error scan yapınca da birçok kırmızı çıkıyor 2 gün önce formata götürdükten sonra böyle oldu darbe falan yok seside çıkmıyor.

Eki Görüntüle 949298

Yavaşlama yok ama çok fazla donmalar ve hatalar meydana geliyor. Steam'de disk hataları vs. 4 tane oyun indirdim 3'ünde disk hatası vardı.

Daha yeni formattan geldi önemli bir belgem yok diskede kötü davranmadım aslında neden böyle oldu bir fikrim yok garantiye göndericeğim zaten.

Eki Görüntüle 949303

Daha yarısı olmasına rağmen bu kadar hata çıkıyor bayağı kötü durum herhalde.
Şimdiden 4 tane Bad Sector var. Testi bitirince buraya fotoğraf atın.

Ve formatı atan arkadaş diskin yarısını yok etmiş. 600GB yer kayıp. Ayrılmamış alan olarak gözüküyor olmalılar. Disk yönetiminden birleştirebilirsiniz ya da yeni bölüm oluşturabilirsiniz.

Ve formatı atan arkadaş diskin yarısını yok etmiş. 600GB yer kayıp. Ayrılmamış alan olarak gözüküyor olmalılar. Disk yönetiminden birleştirebilirsiniz ya da yeni bölüm oluşturabilirsiniz.

Disk yönetiminde birleştirirken hata verdiği için bıraktım onu diskle alakalı olduğunu düşünmüyorum o sorunun.

Delik deşik olmuş. Eğer daha önce böyle hatalarla karşılaşmadığınıza eminseniz format atılan yerde başına bir iş gelmiş olabilir. Ya şiddetli darbe aldı ya da zarar göreceği başka bir çevresel etkiye (nem, yüksek sıcaklık, manyetik alan) maruz kalmış olabilir. Teknik servis umarım değişim yapar.

İlk başta yaptığınız paylaşımda 1039 konumlandırma 339 askıya alınmış sektör vardı. Son paylaşımda sırasıyla 1102 (44E) ve 4312 (10D8) olmuş. Demek ki HD Tune taraması devam ederken disk kendi kendine hasar tespiti yapmaya devam ediyor ve sayılar hızla artıyor. Bir anda bu kadar artış hiç ama hiç normal değil. Eskime değil bu. İçimde darbe aldığına dair kuvvetli şüphe var. Garantide kullanıcı hatası diyebilirler.

C ve D bölümleri hariç 346 GB eksik. Bu diske tuhaf bir müdahale yapılmış.

Delik deşik olmuş. Eğer daha önce böyle hatalarla karşılaşmadığınıza eminseniz format atılan yerde başına bir iş gelmiş olabilir. Ya şiddetli darbe aldı ya da zarar göreceği başka bir çevresel etkiye (nem, yüksek sıcaklık, manyetik alan) maruz kalmış olabilir. Teknik servis umarım değişim yapar.

İlk başta yaptığınız paylaşımda 1039 konumlandırma 339 askıya alınmış sektör vardı. Son paylaşımda sırasıyla 1102 (44e) ve 4312 (10D8) olmuş. Demek ki HD Tune taraması devam ederken disk kendi kendine hasar tespiti yapmaya devam ediyor ve sayılar hızla artıyor. Bir anda bu kadar artış hiç ama hiç normal değil. Eskime değil bu. İçimde darbe aldığına dair kuvvetli şüphe var. Garantide kullanıcı hatası diyebilirler.

C ve D bölümleri hariç 346 GB eksik. Bu diske tuhaf bir müdahale yapılmış.

Darbe almış olamaz çıkarıp inceledim üstünde bir tane bile çizik yok bilgisayardaki donmalar bu yüzden mi yeni harddisk taktım şimdi bakalım düzelme olacak mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı