Toshiba Portege z930 Üzerine Mac OS X Kurulumu ve Intel Graphics HD 4000 Sorunu

adembaba

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Bundan önce DELL Studio XPS 1645 Notebook üzerine Mavericks sürümünü kurdum. Bazı sürücülerde vs sorun yaşasam da kurulumu başarıyla bitirdim.

Şimdi elimde bir tane Z930 notebook var buna 10.9 kurmak istiyorum. Bir kaç farklı yöntem ile kurulum denedim. Clover ve Chamelon bootloader ile 10.9 kurulumunda bir sorun yok.

Z930 'un kendi üzerindeki wi-fi kartı desteklenmiyor o yüzden elimdeki Atheros 9285 Wifi+BT olan mini PCIe kartı kullanarak bu sorunu aştım.

Netice itibarıyla şu anda Mavericks kurulumunu tamamladım. Ama geriye benim için tek bir sorun kaldı.
Belki küçük bir sorun ama ben 3-4 gündür çözemedim. ve artık yolumu kaybettim sanırım.

Sorun Intel Graphics HD4000 kartın sürücüsünün tam anlamıyla yüklenememesi.

Çözünürlüğü hallettim. 1366x768 olarak çalışıyor. Fakat sürücüleri yüklenemediğinden grafik hızlandırıcılar devreye girmiyor. Bu nedenle de video oynatma ve web sayfalarında gezerken titremeler vs sorunlar oluyor.

Bu konuıyu çözmüş tecrübeli arkadaşların desteğini bekliyorum.

Bunların hepsini denedim ama olmadı. Ya ben yapamadım ya da uyumlu değil.
Benzer sorunu Lenovo Thinkpad Edge 220s Notebook ile de denedim.
Bunda da Ekran kartı HD3000 var. Aynı sorun bunda da oldu.
Fakat daha sonra Unibeast ile kurulum yaptığımda sorunsuz olarak ekran kartını kurdu. 1366x768 Çözünürlük ve 384 MB Bellek ile.

Lenovo'da da şöyle bir sorunum var. Unibeast ile kurulum bittikten sonra bootloader yükleyemiyorum. Dolayısıyla diskten boot etmeyi henüz beceremedim. USB'den boot ederek açabiliyorum. Bootloadr yükleme konusunda ne önerirsin.

Bir de kurulumu unibeast Mavericks+Windows 7/8 şeklinde dual boot yapmak istiyorum. Aslında bir yere kadar kurdum ikisinide yine boot problemleri karşımda bununla ilgili bir rehber var mı veya önerin.

Teşekkürler,
Adem

Oradaki bellek mitarına aldanma sanırım 6 GB RAM var. 8 GB RAM olsaydı 500 MB olurdu.

Clover kullan. Daha basit daha kararlı olsun istersen Chamelon derim.

İmzamdaki sistemler tek makinede yüklü. İlk Win. 7/8 sonra OSX. Önyükleyici ayarlarında sistem açılış yapılandırmasını istediğin gibi ayarlayabilirsin.

Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi - Technopat

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı