Toshiba RC500 S.M.A.R.T verileri nasıldır?

mur1en

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Toshiba RC500
Anakart
ASUS TUF B450M PLUS GAMING
Öncelikle herkese iyi günler dilerim.
Yaklaşık 2 yıldır kullandığım Toshiba RC500 M.2 SSD için sağlık uyarısı aldım. Bu uyarı ardından Technopat YouTube kanalında nasıl test yapabileceğim hakkında videolar izleyip gerekli yazılımları temin ettim. Sizlerle bu testlerin sonuçlarını paylaşmak ve bilgilerinizden yararlanmak istiyorum. Bu konularda tecrübem olmadığı ve yazılanları pek anlamadığım için karşılaştığım sağlık problemini çözebilirsem nasıl çözerim? Çözemezsem ne yapmam gerekiyor bilmek istiyorum.
Şimdiden yorum yapan, bilgisini paylaşanlara teşekkür ediyorum.

ss1.png

ss2.png

cs1.png

cs2.png

Merhaba. CrystalDiskInfo'dan attığınız görsel SSD'ye ait değil, HDD verilerini çekmişsiniz.
Diğer görsellerden diskte sorun olmadığı anlaşılıyor. Dilerseniz bir de hız testi yapabilirsiniz.

Hız testi için kullanabileceğiniz yazılımlar:
AS SSD

Sonuçları buraya atarsanız değerlendiririz.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın dikkatsizliğime denk gelmiş. Bilgileri almaya çalıştım umarım doğru almışımdır.
Eki Görüntüle 1241430Eki Görüntüle 1241440
İlk mesajımda eksik görmüşüm SMART verilerini, afedersiniz.

Diske epey veri yazılmış. Disk garantisi 200 TB ve sizin yazdığınız yaklaşık 150 TB. 2 yılda bu kadar veri yazılması fazla. Muhtemelen arkada bir yazılım sürekli veri yazıyor diske. Onu da tespit edebiliriz görev yöneticisinden. Ayrıntılar sekmesine gelip üst menüye sağ tık yapıp toplam yazma baytı seçeneğini tikleyin. Oradan en çok yazma yapan programı bulabiliriz.

Disk halen kullanılabilir ama önemli verilerinizi yedeklemenizi öneririm.
Bu kadar yazma miktarından sonra disk performansı kabul edilebilir seviyede.

Eskiden Call of Duty Warzone oynardim. Onunla ilgili olabilecegini dusunuyorum. Bilgisayarimda bir suru oyun guncelleme alirken M.2 SSD uzerinden alirdi. Saniyorum bu yuzden yazma okuma miktari bu kadar yuksek. Kisisel ve onemli gordugum dosyalari SanDisk'in Secure Access yazilimi ile guvence altinda tutuyorum. Sifrelenmis dosyalari ise Cloud yedekleme ile kullanmaktayim. Ihtiyac durumunda USB bellegime indirip oradan aciyorum. Ilgilenen herkese cok teşekkür ederim. Ilerisi için M.2 SSD secersem ne almalıyım onu bulmam lazim. En azindan daha dayanikli bir şey bakmak istiyorum. Tamamen oyun odakli kullanıyorum bilgisayarimi.

Oyun için halen kullanılabilir bu disk. Okuma hızı çok düşmedikçe ve diskte bozuk bölümler oluşmadıkça sorun yok. Onun takibini de SMART verilerinden yapabilirsiniz.
01 artarsa disk ölmeye yaklaşmış demektir.
03 azalırsa yedek bloklar tükeniyor demektir ve bu da diskin sonlarına yaklaşıldığını gösterir.

Yeni SSD alacaksanız, önerisi için yeni konu açmanız gerektiyor. Benim önerim SN 750 ve Crucial P5 modelleri.

Oyun için halen kullanılabilir bu disk. Okuma hızı çok düşmedikçe ve diskte bozuk bölümler oluşmadıkça sorun yok. Onun takibini de SMART verilerinden yapabilirsiniz.
01 artarsa disk ölmeye yaklaşmış demektir.
03 azalırsa yedek bloklar tükeniyor demektir ve bu da diskin sonlarına yaklaşıldığını gösterir.

Yeni SSD alacaksanız, önerisi için yeni konu açmanız gerektiyor. Benim önerim SN 750 ve Crucial P5 modelleri.
Çok teşekkür ediyorum sayenizde bilgi sahibi oldum. Fikirlerinizi paylaştığınız ve ilgilendiğiniz için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Değerli vaktinizi ayırdığınız için sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı