Toshiba Satellite A500-19W Laptop Kasma ve Donma Sorunu

ZippoTurkey

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kalite Kontrol Sorumlusu
Merhabalar, benim yaklaşık 2.5 yıllık Toshiba Satellite A500 laptop var. Babamdan aldığımda muhteşemdi hızlıydı, 5 saniyede açılıyordu. Sonra tabi benim elime geçti ve ben pcyi pert ettim. Fanını temizlemeye çalıştım bu sefer Wi-Fi cihazını bozdum. Görmemeye başladı ve 50 TL oradan verdik. Hadi vermişken fanı temizlensin dedim 50 TL'de ona verdim. Bir de götürmeden önce pc yaklaşık 10 cm yükselikten düştü ve klavyesı cıktı. Mavi ekran verdi filan. Ondan sonra pc durmadan donmaya basladı. Donma dediğim pc gidiyor işlemci ışığı var. Bilirsiniz o hiç yanmıyor klavye filan hiç bir şey yanıt vermiyor. Şarkı dinlerken falan garip garip ses çıkartıyor. Donduğunda ekran falan takılıyor. 1-3 dk içinde kendine geliyor ve wifi kesilmiş oluyor. Bunu Facebook'ta pc yardım denilen gruba attığımda HDD diye bir şeyin bozulduğunu söylediler. Amazon'dan buldum ve fiyatı 120 TL. Eğer bu bozulmuşsa yenisini almalı mıyım sizce ? Son 3 gündür acayip kasma var. Bu sefer CPU %20'lerde geziyor. Fakat acayip kasıyor. Format atmalı mıyım sizce ?

Son günlerdeki foto =

10806379_415537491936076_7490547090853137275_n.jpg
10919036_415537535269405_1495354515631607884_n.jpg

Eğer yakın bir zamanda dediğim gibi donarsa bilgisayar videosunu çekip atarım buraya. Bu arada HDD'den donduğunda saat tık tık ses gibi bir ses geliyor.

Sorunumu anlatabildiysem ne mutlu bana, teşekkürler.​

Son düzenleyen: Moderatör:
HD Tune website

Bu siteden HD Tune PRO'yu indirip kur. (en üstteki) Health kısmını kontrol et ve Error Scan taramalarını yapıp fotoğrafı tekrar yüklersen daha net bir şey diyebiliriz. Health kısmında sol altta Health Status: Warning yazıyorsa ve kırmızı renkle işaretlenmiş bir yer varsa diskinde sorun var demektir. Eğer Health kısmında bir sorun görünmüyorsa yukarıdan Error Scan kısmına gelip tarama başlat. Uzun sürer ancak diskte bozuk yerlerin olup olmadığını gösterir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı