Toshiba Satellite C50D-B-127 Sürekli mavi ekran

Orhan YILDIZ 27

Centipat
Toshiba Satellite C50D-B-127 laptop'umun garantisi bitti. Sürekli mavi ekran geliyor idi şu aralar her başlatmaya geliyor. Hard diskimde arıza var bunun için öneriler bir SSD siparişi verdim. RAM'de düşük geliyor idi 8 GB bir RAM'de sipariş ettim. Bunları bekliyorum. Ayrıca termal macun ile işlemci macununu yenileceğim. Eğer sorun olmaz ise Fanlara zeytin yağı sürüp yağlama yapacağım (Makine yağı bulamadım) Ayrıca sorunlar nelerdir? Nasıl tespit edilir? Ona göre yapmam gerekenler konusunda tavsiyenizi
Bekliyorum.
Ayrıca ekran kartı sürücüsünü AMD sitesinden indirmeme rağmen ki bu sürücü kartı otomatik bulup ona göre Driver yüklüyor. Her başlatmam da ekrana 2. resimdeki uyarı geliyor.

WhatsApp Image 2020-08-14 at 17.24.44.jpeg

WhatsApp Image 2020-08-14 at 17.24.53.jpeg

Sipariş verdiğim ürünler
SSD
RAM

Evet silin. Bir iki dosya kaldıysa sıkıntı yok.

Bilmiyorsanız imzamdan Aida64 sonucunu paylaşın söyleyelim.
AIDA64 Extreme işlemini yaparken bir yandan da haberlere bakıyordum. Hemen hemen %15-20lerde iken birden ekran dondu. Bir hırıltı geldi 10 saniye sonra leptop kapandı. "DLL Dosyaları" kısmında yeniden devam ediyor işleme.
Genellikle youtubeden 720p bişi izlerken ilk açılışta 5-10 saniye ses var görüntü yok olarak izlerdim. 1080p de ise donmadan durmadan izlenemez olur idi. Yeniden başlatayım işlemi
Sonuç bu linktedir. Vakit de geç oldu ama yardımınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
En başta dediklerimin çoğu hala yapılmamış yapın.
Onlara ek olarak: LDPlayer, LogMeIn, PC Pitstop Driver(sürücü bulucu), Chrome Remote Desktop
Bunları kaldırın, sürücü bulucu da bir daha kullanmayın.

F diskinde ne varsa kullanmayın yedeklerden çalıştırıyorsanız.

virüs programı. Temizleme programı derken discorta giremez oldum.
En başta dediklerimin çoğu hala yapılmamış yapın.
Onlara ek olarak: LDPlayer, LogMeIn, PC Pitstop Driver(sürücü bulucu), Chrome Remote Desktop
Bunları kaldırın, sürücü bulucu da bir daha kullanmayın.

F diskinde ne varsa kullanmayın yedeklerden çalıştırıyorsanız.

"360 AV'yi kaldır güncelse. " kaldırdım.
"Temp klasörlerini temizle veya CCleaner ile temizle." temizledim.

Chrome Remote Desktop
Logitech bunlara ihtiyacım var.
Başla bir şey kalmadı. Doğru mu?
Tüm bunlar mavi ekrana yazılımsal sorun nasıl oluyor. Herkes de diskort yüklü. Herkes emülatör ile oyun oynuyor bende neden mavş ekrana sebep oluyor.

Son düzenleme:
Virüs programı. Temizleme programı derken Discord'a giremez oldum.

"360 AV'yi kaldır güncelse. " Kaldırdım.
"Temp klasörlerini temizle veya CCleaner ile temizle." Temizledim.

Chrome Remote Desktop
Logitech bunlara ihtiyacım var.
Başla bir şey kalmadı. Doğru mu?
Tüm bunlar mavi ekrana yazılımsal sorun nasıl oluyor. Herkes de diskort yüklü. Herkes emülatör ile oyun oynuyor bende neden mavş ekrana sebep oluyor.

Programları sildirmekten kasıt şu hocam. Bu programlarla ilgili sizin sistemde sorun oluşuyor. Bu virüs veya başka bir şey kaynaklı olabilir. Bunları kaldırdıktan sonra sorunun çözülüp çözülmediğine bakılır sorun devam ederse yeni dump dosyaları istenir. Bana göre sisteminizde ya bozuk bir dosya var programlar çalışırken hata verdiği için sorun oluşturuyor ya da donanımsal bir sorun var. Birkaç tavsiye verebilirim.
İlk olarak düzgün bir antivirüs programıyla bilgisayarınızı taratın. Sorun bulmaz ise https://support.microsoft.com/tr-tr...er-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system burada ki adımları takip edin. Ardından HD Tune adlı program ile HDD sağlığını kontrol edin. Sonrasında Memtest86 testi yapın. Sonuçları bizimle paylaşın.

@Murat5038 Leptop içini açıp fan temizleyip macun yenileyince performans kaybı meydana geldi. Bende macunu azmı kullandım deyip için açmaya karar verdim.
Sizin tavsiyeniz ile sildiğim programlardan sadece discort'u yeniden yüklemiş idim.
Yeni bir mavi ekran hatası aldım. Youtube de güncel video çekildi fakat ben işi bilene teslim etmek istiyorum. Google drive'ye minidump dosyasını yükledim.

Ek olarak macunu az sürmediğim biraz kenarlara taşması ile fazla sürdüğüm kanısına varIp biraz daha az kullandım. Macunladıktan sonra işlemcinin Fotoğrafını ekliyorum.

WhatsApp Image 2020-08-16 at 14.44.13 (2).jpeg

Ek olarak Toshiba'ya yakıştıramadığım işlemci soğutucusu parçasının Fandan ayrı olarak durduğunu göstermek istiyorum. Bilmiyorum belki fanı temizleyim derken ayarını bozdum. Gerçi eskisine göre çok az daha sesli çalıştığını fark ettim.

WhatsApp Image 2020-08-16 at 14.44.13 (3).jpeg

Son olarak yeni sipariş verdiğim SSD ve 8GB Ram hala yolda.

@Murat5038 laptop içini açıp fan temizleyip macun yenileyince performans kaybı meydana geldi. Bende macunu azmı kullandım deyip için açmaya karar verdim.
Sizin tavsiyeniz ile sildiğim programlardan sadece Discord'u yeniden yüklemiş idim.
Yeni bir mavi ekran hatası aldım. YouTube'da güncel video çekildi fakat ben işi bilene teslim etmek istiyorum. Google Drive'ye minidump dosyasını yükledim.

Ek olarak macunu az sürmediğim biraz kenarlara taşması ile fazla sürdüğüm kanısına varIp biraz daha az kullandım. Macunladıktan sonra işlemcinin Fotoğrafını ekliyorum.

Eki Görüntüle 640546

Ek olarak Toshiba'ya yakıştıramadığım işlemci soğutucusu parçasının Fandan ayrı olarak durduğunu göstermek istiyorum. Bilmiyorum belki fanı temizleyim derken ayarını bozdum. Gerçi eskisine göre çok az daha sesli çalıştığını fark ettim.

Eki Görüntüle 640548
Son olarak yeni sipariş verdiğim SSD ve 8 GB RAM hala yolda.

Hocam o bakır yerine oturmamış o şekilde kullanmayın. Fanla o parçanın bir bütün olması gerekiyor. Performans kaybının nedeni odur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dakika 2.30'daki gibi olmalı. Sizin bakır baya bükülmüş gibi duruyor.

Son düzenleme:
Fandan ayrı olarak durduğunu göstermek istiyorum.
Fandan ayrı durmasında sakınca yok önemli olan fanın peteği soğutmasını sağlayabiliyor olması yeterli. Sadece fan ile petek arasında hava kaçağı olmasın diye bant yapıştırılırdı o yok o biraz etki edebilir. Birde bakır kısımda termapl pad nede üstünde duruyor karşılık gelen bir çip mi var acaba :)Eğer yoksa saçma bir yerde duruyor.

Söylediklerimden hala kalkmamış olanlar var. Bu son uyarım, LDPlayer, Logitech, Aida64 kaldırın. Harici USB cihaz takılıysa çıkartın.

Hocam o bakır yerine oturmamış o şekilde kullanmayın. Fanla o parçanın bir bütün olması gerekiyor. Performans kaybının nedeni odur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dakika 2.30'daki gibi olmalı. Sizin bakır baya bükülmüş gibi duruyor.

Fotoğrafı çekme açımdan kaynaklı tabi bir bütün olacak o esnada işlemci üzerine macun çekmiş olduğum için henüz yerleştirme yapmamış idim. Yinede bakır blok'un fanlardan ayrı bir parça olması tohafıma gitti. Ben hiç olmasa bir vida ile tutturulmuş bir bütün bekliyordum.
@Murat5038
Kolaygelsin pc Ramine +8gb ekledim. 120 GB SSD ekledim. Artık mavi ekran gelmez diyordum bir tane daha geldi. Eski hataları da size göndermiş idim. Sizden ricam bu hata ile ilgili sebepleri bildirmeniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı