Toshiba Satellite C55D-A-14H Ekran Kartı Değişimi ve Performans Sorunu

77874

Megapat
Merhaba, neredeyse 2 yıldır bu bilgisayarı kullanıyorum. Şimdiye kadar bir sorunum yoktu ama bilgisayarımı 3 haftalığına rafa kaldırmıştım. Şimdik ise geri kurdum yerine fakat ağır bir biçimde performans sorunları yaşıyorum.
Mesela League Of Legends'da eskiden sabit 150-60 arasında oynuyordum şimdik ise 60 fps giriyorum oyuna ve 20sn de bir fps dropları yaşıyorum. 3-10 fps arasına düşüp geri 60 fps ye giriyor. Oyunda herşeyi en düşük ayarlara almama rağmen aynı sonucu verdi hatta belki yardımı olur diyerek fps yi oyun ayarlarından 60fps ye sabitledim. 3 hafta önce böyle bir sorunum yoktu.
Bu arada bilgisayarı 1 ay önce klavye vb söktüm klavye altında fanı gözüküyordu oraya elektirikli süpürgeyle tozlarını alsın diyerek makine tuttum[Geri toplayamam diye tamamen sökmeye korktum :D] Birde bilgisayarım 3 hafta önce alt kapaktan bayağı büyük bir darbe almıştı dıştan görünüşte o gün sadece arka kapak çıkmıştı azıcık onu yerine oturtmuştum o kadar. Ben ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum. Ekran kartının değiştirip yeni bir ekran kartı takmayı düşünüyorum eğer değiştirilebiliyorsa yazının en aşağısına resimleri atacağım.

Bilgisayar bakımında kullandığım programlar:
CCleaner
Auslogics boostspeed 8
Anti-virüs programım ise
EsetNod32
Bu arada konuda yanlış bir şey varsa düzeltirim. Aşırı yeniyim de forumda.

2015-09-14 20_59_22-DirectX Tanı Aracı.png
2015-09-14 20_59_53-.png
2015-09-14 21_00_32-Sistem.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı değişimi yapamazsın. Önceliklte temiz bir Windows 10 kurulumu gerçekleştirip resmi sitelerinden en güncel sürücüleri kurun. Halen ciddi bir performans sorunu yaşıyorsan sorun yaptığın işlemlerden dolayı donanımsal boyuttadır. Hiren's Boot CD ile öncelikle temel donanım bileşenlerini test edersin. HDD'ni de Hd Tune Pro 5.60 ile test edin.

THE_MILLER Yorumun İçin Saol Fakat Daha Yeni Format Attım Baya Sert Bir Virüs Taraması Yaptım Ama Aklımda Şöyle birşey var Çok büyük İhtimalle HardDiskim Ağır Bir Hasar Aldı Çünki O Tarafa Bayağı Sert Bir Darbe Aldı Nasıl Desem Aldım Kaldırıp Masanın Köşesine Vurdum :D

HD Tune Pro: TOSHIBA MQ01ABD075 Benchmark
Test capacity: full
Read transfer rate
Transfer Rate Minimum : 3.0 MB/s
Transfer Rate Maximum : 89.9 MB/s
Transfer Rate Average : 47.2 MB/s
Access Time : 18.1 ms
Burst Rate : 5.5 MB/s
CPU Usage : 32.5%
Bu arada Buda Hardisk Olayı :D

THE_MILLER Yorumun İçin Saol Fakat Daha Yeni Format Attım Baya Sert Bir Virüs Taraması Yaptım Ama Aklımda Şöyle birşey var Çok büyük İhtimalle HardDiskim Ağır Bir Hasar Aldı Çünki O Tarafa Bayağı Sert Bir Darbe Aldı Nasıl Desem Aldım Kaldırıp Masanın Köşesine Vurdum :D

HD Tune Pro: TOSHIBA MQ01ABD075 Benchmark
Test capacity: full
Read transfer rate
Transfer Rate Minimum : 3.0 MB/s
Transfer Rate Maximum : 89.9 MB/s
Transfer Rate Average : 47.2 MB/s
Access Time : 18.1 ms
Burst Rate : 5.5 MB/s
CPU Usage : 32.5%
Bu arada Buda Hardisk Olayı :D
HDD den olabilir. Fakat sıcaklıkları kontrol edermisiniz? Darbede soğutucu kaymıştır belki

Usta HDD 50 Dereceyi Geçmiyor Bu Arada bende çift Ekran Kartı Gözüküyor Aygıt Yöneticisinde Biri AMD Radeon HD 8330 biride AMD Radeon R5 M200/HD 8500M Series Benim Düşüncem Biri Ana karta Sabit biride harici Eğer Böyle Birşeyse Değiştirebliyorsam Değiştiririm Bu Arada Hangisi Daha İyi Yani Oyun Konusunda Mesela Skyrimde Amd radeon hd 8330 gözüküyor sadece :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı