Merhaba, neredeyse 2 yıldır bu bilgisayarı kullanıyorum. Şimdiye kadar bir sorunum yoktu ama bilgisayarımı 3 haftalığına rafa kaldırmıştım. Şimdik ise geri kurdum yerine fakat ağır bir biçimde performans sorunları yaşıyorum.
Mesela League Of Legends'da eskiden sabit 150-60 arasında oynuyordum şimdik ise 60 fps giriyorum oyuna ve 20sn de bir fps dropları yaşıyorum. 3-10 fps arasına düşüp geri 60 fps ye giriyor. Oyunda herşeyi en düşük ayarlara almama rağmen aynı sonucu verdi hatta belki yardımı olur diyerek fps yi oyun ayarlarından 60fps ye sabitledim. 3 hafta önce böyle bir sorunum yoktu.
Bu arada bilgisayarı 1 ay önce klavye vb söktüm klavye altında fanı gözüküyordu oraya elektirikli süpürgeyle tozlarını alsın diyerek makine tuttum[Geri toplayamam diye tamamen sökmeye korktum
] Birde bilgisayarım 3 hafta önce alt kapaktan bayağı büyük bir darbe almıştı dıştan görünüşte o gün sadece arka kapak çıkmıştı azıcık onu yerine oturtmuştum o kadar. Ben ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum. Ekran kartının değiştirip yeni bir ekran kartı takmayı düşünüyorum eğer değiştirilebiliyorsa yazının en aşağısına resimleri atacağım.
Bilgisayar bakımında kullandığım programlar:
CCleaner
Auslogics boostspeed 8
Anti-virüs programım ise
EsetNod32
Bu arada konuda yanlış bir şey varsa düzeltirim. Aşırı yeniyim de forumda.
Mesela League Of Legends'da eskiden sabit 150-60 arasında oynuyordum şimdik ise 60 fps giriyorum oyuna ve 20sn de bir fps dropları yaşıyorum. 3-10 fps arasına düşüp geri 60 fps ye giriyor. Oyunda herşeyi en düşük ayarlara almama rağmen aynı sonucu verdi hatta belki yardımı olur diyerek fps yi oyun ayarlarından 60fps ye sabitledim. 3 hafta önce böyle bir sorunum yoktu.
Bu arada bilgisayarı 1 ay önce klavye vb söktüm klavye altında fanı gözüküyordu oraya elektirikli süpürgeyle tozlarını alsın diyerek makine tuttum[Geri toplayamam diye tamamen sökmeye korktum
Bilgisayar bakımında kullandığım programlar:
CCleaner
Auslogics boostspeed 8
Anti-virüs programım ise
EsetNod32
Bu arada konuda yanlış bir şey varsa düzeltirim. Aşırı yeniyim de forumda.
Son düzenleyen: Moderatör: