Toshiba Satellite C660D Sisteme İşlemci Önerisi

Arkadaşlar benim elimde böyle bir notebook var. Ben bu arkadaşın işlemcisini yükseltmek istiyorum bu mümkün müdür? Eğer mümkünse bu anakarta uyumlu üzerindekinden daha iyi işlemci tavsiyelerini alabilir miyim? Hatta bu anakarta uyumlu en iyi işlemci hangisidir? Resimleri yükledim. Şimdiden teşekkür ederim.

4D7BD15D-830A-40AA-8E59-2184CBAB14A2.jpeg
2DACF8CD-C7E2-4FB0-AC8A-F3E6E75320DB.jpeg
AEEF3AD9-855D-44A4-87E0-E2863990097E.jpeg
image.jpg
image.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Alabileceğiniz en yüksek E-450 olur onu da almayın vidasını sökmeye uğraşmayın bile. E-240'lar 1.5GHz E-450'ler 1.65GHz. Kullanacağınız cihazlarda cabası. Direkt değişim yapamazsınız.
0.15 ghz sadece bu kadar mı yükseltebilirim yani başka hiç bir işlemci olmaz mı diyosunuz ? Rami 2 gb idi ben 6 ya yükselttim ve hdd yerine ssd taktım fakat windows 10 kuramadım hata verdi sürekli tekrar windows 7 ultimate kurdum nedendir bilmiyorum ama bu sefer de eskisinden daha fazla kasmaya başladı çözemedim bir türlü nedenini :(

Soket yapısından dolayı takabileceğiniz en üstü odur ki onu da dediğim gibi kesinlikle değmez. Windows 10 kuramamanızın bir çok sebebi olabilir ezbere bir şey söylemek doğru olmaz ama en başta ki kuramama etkeni muhtemelen UEFI,Legacy ayrımıdır. Rufus ile doğru ayarlarda ISO dosyanızı kurulum USB veya DVD'nize aktarırsanız muhtemelen en büyük sorunu atlatmış olursunuz.

Bu atacağım video'yu tamamen izlemeni öneririm. UEFI ve Legacy BIOS'lar arasında uygun olanı seçmende yardımcı olur. Cihazınız çok yüksek ihtimal ile UEFI desteklemez. Eski bir BIOS'a sahip olduğunuz için video içeriğini izleyip ona göre yazdırıp deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soket yapısından dolayı takabileceğiniz en üstü odur ki onu da dediğim gibi kesinlikle değmez. Windows 10 kuramamanızın bir çok sebebi olabilir ezbere bir şey söylemek doğru olmaz ama en başta ki kuramama etkeni muhtemelen UEFI,Legacy ayrımıdır. Rufus ile doğru ayarlarda ISO dosyanızı kurulum USB veya DVD'nize aktarırsanız muhtemelen en büyük sorunu atlatmış olursunuz.

Bu atacağım video'yu tamamen izlemeni öneririm. UEFI ve Legacy BIOS'lar arasında uygun olanı seçmende yardımcı olur. Cihazınız çok yüksek ihtimal ile UEFI desteklemez. Eski bir BIOS'a sahip olduğunuz için video içeriğini izleyip ona göre yazdırıp deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle ilginize teşekkür ederim...
Ben kurulumu yaptım kurulum masaüstüne gelmeden bir önceki adıma kadar sorunsuz geliyor rufusla bios olarak usb mi ayarladım orda bi sıkıntımız yok ... fakat en son aşamada defultuser0 diye bir şey çıkıyor ve benden ben kullanıcı adı veya parolası oluşturmadığım halde kullanıcı parolası istiyor kullanıcı adı ise defultuser0 gibi görünüyor.
bazı videolar izleyerek çeşitli çözüm yolları izledim shift+f10 tuşuyla çalıştır kısmına girerek kodlar yazdım gene bir sonuç alamadım... güvenli modda çalıştırmayı denedim oda olmadı youtubeden ve çeşitli sitelerden baya bi araştırma yaptım fakat her seferinde bir yerde tokandım yani hiç bir şekilde başaramadım... Defultuser0 neyin nesidir bununla ilgili bir çözüm yolu varmıdır acaba !?
Sisteminiz UEFI yani yeni nesil kurulum desteklemiyor. Legacy kurulum yerine UEFI kurulum yapmayı denemiş olabilir misiniz acaba?
Diğer arkadaşın yorumunun altına açıklama yaptım okuyup bi fikriniz var ise paylaşırmısınız acaba defultuser0 hatası nedendir ve çözümü nedir !?! Ram değişikliği yapmıştım bir ilgisi varmıdır ?!?!

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı