Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi Toshiba laptopum ethernet kablosunu görmüyor. Ama her seferinde bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun çözülüyor. Ama bunun için her gün bilgisayarı ilk açtığımda kapatıp bir daha açmam gerekiyor. Şunu da belirteyim: Ethernet kablosunu görmediği zaman Ağ bağdaştırıcılarında yerel ağ bağlantısı gözükmüyor. Ama bilgisayarı açıp kapadığımda yerel ağ bağlantısı da yerli yerinde. Var mıdır bunun bir çözümü?
Kablodan kaynaklı olabilir. Başka bir kabloyla deneme imkanınız varsa deneyin. Ya da başka bir PC'yi bu kabloya takarak internete sorunsuz girebiliyor mu deneyebilirsiniz. Bu arada ağ bağdaştırıcı ayarında yerel ağ bağlantısı seçeneği çıkınca ona sağ tık yapıp devre dışı bırak deyin. Sonra da tekrar sağ tık yapıp etkinleştirin. Halen sorun devam ederse yine yazarsınız.
Bir çok farklı kablo ve bir çok farklı PC'de denedim. Sorun aynen devam. Yerel ağ bağlantısı devre dışı bırakmayı bırak, sürücüsünü kaldırıp elle tekrar bile yükledim. Derdime çare olmadı. Sorunum yeni olan bir şey değil. Yaklaşık 1 yıldır var ama beni yeni rahatsız etmeye başladı.