Toshiba servisi ürün değişimi yapar mı?

Wnaption

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. "Toshiba Satellite P30W-B 106 Gümüş" isimli bir dizüstü bilgisayara sahibim, aslında hem tablet hem dizüstü. Teknik servisle telefon görüşmesi yaptım cihazıma RAM upgrade yapabilir misiniz diye, bana o modelin RAM'lerinin, işlemcilerinin anakarta gömülü olduğunu ve herhangi bir yükseltme yapamayacağımı söyledi. (Sonuçta tablet ya.) Arkadaşlar ben bu bilgisayarı kullanmak istemiyorum, alalı yaklaşık 6 ay oldu. Toshiba ile görüşüp para iadesi veya benden bunu alıp başka bir Toshiba PC (Bakın yine Toshiba diyorum belki bunu deyince bence onaylayabilirler) alabilir miyim? Sonuçta bilgisayarımın garantisi devam etmekte ve gerçekten rutin işlerimi bile halledemiyorum bu bilgisayarla ve 2800 TL ücret ödedim.
Şimdiden teşekkürler.

Bilgisayarı ilk alırken hangi amaçla kullanacağınızı kararlaştırmadan sistem almışsınız. Alındığı tarihten itibaren ilk 20 iş günü içerisinde bir ihtimal olabilirdi. Ancak 6 ay geçmiş. Böyle bir durum söz konusu bile olamaz. Elinizdeki ürünü satıp hangi amaçla kullanacaksanız ona göre ürün alın.

Maalesef böyle bir değişim ya da para iadesi yapmaları mümkün değil. Alırken 4 GB RAM yerine 8 GB olarak satmış olsalardı ve bunu kanıtlama şansınız olsaydı, ayıplı mal olarak değişim yapılabilirdi ki bunun için de 30 gün içinde ayıbı satıcıya bildirmeniz gerekirdi.

Donanımsal bir arızası varsa ve bunu teknik servisi çözemezse para iadesi alabilirsin. Fakat öyle bir durum yok.
Donanımsal mı bilmiyorum ama muadillerine göre (içindeki parçalarının sistemde yazan marka adına göre.) daha yavaş ve kötü, mesela 1200 TL değerinde notebook benim ultrabook'um dan daha iyi. (Her şey de daha iyi.)

Maalesef böyle bir değişim ya da para iadesi yapmaları mümkün değil. Alırken 4 GB RAM yerine 8 GB olarak satmış olsalardı ve bunu kanıtlama şansınız olsaydı, ayıplı mal olarak değişim yapılabilirdi ki bunun için de 30 gün içinde ayıbı satıcıya bildirmeniz gerekirdi.
Aslında yurt dışında aynı fiyatla 8GB RAM'le satılıyor fakat Türkiye'de tüm dağıtımcılar 4GB olarak satıyorlar.

Bilgisayarı ilk alırken hangi amaçla kullanacağınızı kararlaştırmadan sistem almışsınız. Alındığı tarihten itibaren ilk 20 iş günü içerisinde bir ihtimal olabilirdi. Ancak 6 ay geçmiş. Böyle bir durum söz konusu bile olamaz. Elinizdeki ürünü satıp hangi amaçla kullanacaksanız ona göre ürün alın.
Ben bu ürünü 2800 TL'ye aldım ve ürün yeni bir ürün yani piyasaya sürüleli 1.5 yıl falan olmuş. Satılabilir mi bu ürün çok fazla zarara girer miyim? En azından 2100'e satabilir miyim?

Donanımsal mı bilmiyorum ama muadillerine göre (içindeki parçalarının sistemde yazan marka adına göre.) daha yavaş ve kötü, mesela 1200 TL değerinde notebook benim ultrabook'um dan daha iyi. (Her şey de daha iyi.)

Aslında yurt dışında aynı fiyatla 8GB RAM'le satılıyor fakat Türkiye'de tüm dağıtımcılar 4GB olarak satıyorlar.

Ben bu ürünü 2800 TL'ye aldım ve ürün yeni bir ürün yani piyasaya sürüleli 1.5 yıl falan olmuş. Satılabilir mi bu ürün çok fazla zarara girer miyim? En azından 2100'e satabilir miyim?
22oo TL ye koyun 2000 TL civarı veren olursa durmayın satın.

Kusura bakmayın, bu cihazı neden tercih ettiniz o zaman? Sadece merak ettiğim için soruyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı