M MehmetSoÇavuşoğlu Hectopat Katılım 23 Nisan 2019 Mesajlar 83 5 Ocak 2020 #1 Selam arkadaşlar bayağı zaman önce bilgisayar topladım, parçaları aşağıya yazıyorum. Anakart: MSI Bazooka V2 RAM: Kingston HyperX 3200MHz RAM CL18 İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Ekran kartı: MSI RTX 2060 6 GB OC Ventus PSU: Corsair 750W 80+ SSD: Toshiba TR200 İşletim sistemi: UEFI Windows 10 64 Bit BIOS son sürüm. Sistem geç açılıyor. 20-25 saniye. Bu süreyi nasıl düşüneceğiz? BIOS M versiyonu değil, son BIOS güncellemesi ile değişti. Sisteme M.2 SSD almak mantıklı mı? Son düzenleyen: Moderatör: 5 Ocak 2020
Selam arkadaşlar bayağı zaman önce bilgisayar topladım, parçaları aşağıya yazıyorum. Anakart: MSI Bazooka V2 RAM: Kingston HyperX 3200MHz RAM CL18 İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Ekran kartı: MSI RTX 2060 6 GB OC Ventus PSU: Corsair 750W 80+ SSD: Toshiba TR200 İşletim sistemi: UEFI Windows 10 64 Bit BIOS son sürüm. Sistem geç açılıyor. 20-25 saniye. Bu süreyi nasıl düşüneceğiz? BIOS M versiyonu değil, son BIOS güncellemesi ile değişti. Sisteme M.2 SSD almak mantıklı mı?
MayCrasH Zettapat Katkıda Bulunan Forumun Hafızası Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Zamanın Tanığı Katılım 9 Ekim 2015 Mesajlar 12.749 Çözümler 610 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Ocak 2020 #2 Süre kötü değil bence normal. BIOS altından Fastboot özelliğini açma ve POST ekranı süresini düşürme gibi ayarları değiştirebilirsin. Mobilde olduğum için kitapçıktan görsel paylaşamadım Son düzenleme: 5 Ocak 2020
Süre kötü değil bence normal. BIOS altından Fastboot özelliğini açma ve POST ekranı süresini düşürme gibi ayarları değiştirebilirsin. Mobilde olduğum için kitapçıktan görsel paylaşamadım
CmonDarling Megapat Katılım 19 Temmuz 2015 Mesajlar 543 Çözümler 2 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Ocak 2020 #3 MehmetSoÇavuşoğlu dedi: SSD: TOSHİBA TR2000 Genişletmek için tıkla... Toshiba TR200 mü demek istediniz?
MehmetSoÇavuşoğlu dedi: SSD: TOSHİBA TR2000 Genişletmek için tıkla... Toshiba TR200 mü demek istediniz?
M MehmetSoÇavuşoğlu Hectopat Katılım 23 Nisan 2019 Mesajlar 83 5 Ocak 2020 #4 CmonDarling dedi: Toshiba TR200 mü demek istediniz? Genişletmek için tıkla... Evet hocam. MayCrasH dedi: Süre kötü değil bence normal. BIOS altından Fastboot özelliğini açma ve POST ekranı süresini düşürme gibi ayarları değiştirebilirsin. Mobilde olduğum için kitapçıktan görsel paylaşamadım Genişletmek için tıkla... Bu özellikler BIOS ekranımda yok, 2 gündür kurcalıyorum, önemli değil teşekkür ederim ilgin için ama bu sorun canını sıkıyor...
CmonDarling dedi: Toshiba TR200 mü demek istediniz? Genişletmek için tıkla... Evet hocam. MayCrasH dedi: Süre kötü değil bence normal. BIOS altından Fastboot özelliğini açma ve POST ekranı süresini düşürme gibi ayarları değiştirebilirsin. Mobilde olduğum için kitapçıktan görsel paylaşamadım Genişletmek için tıkla... Bu özellikler BIOS ekranımda yok, 2 gündür kurcalıyorum, önemli değil teşekkür ederim ilgin için ama bu sorun canını sıkıyor...
MayCrasH Zettapat Katkıda Bulunan Forumun Hafızası Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Zamanın Tanığı Katılım 9 Ekim 2015 Mesajlar 12.749 Çözümler 610 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Ocak 2020 #5 MehmetSoÇavuşoğlu dedi: Bu özellikler BIOS ekranımda yok, 2 gündür kurcalıyorum, önemli değil teşekkür ederim ilgin için ama bu sorun canını sıkıyor... Genişletmek için tıkla... Evet, sizin anakartınız için öyle bir ayar bulunmuyor.
MehmetSoÇavuşoğlu dedi: Bu özellikler BIOS ekranımda yok, 2 gündür kurcalıyorum, önemli değil teşekkür ederim ilgin için ama bu sorun canını sıkıyor... Genişletmek için tıkla... Evet, sizin anakartınız için öyle bir ayar bulunmuyor.
Maxwelloconner Hectopat Katılım 29 Aralık 2019 Mesajlar 154 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Ocak 2020 #6 Toshiba SSD Utility indirip firmware güncellemesi yapın.
M MehmetSoÇavuşoğlu Hectopat Katılım 23 Nisan 2019 Mesajlar 83 5 Ocak 2020 #7 MayCrasH dedi: Evet, sizin anakartınız için öyle bir ayar bulunmuyor. Eki Görüntüle 482407 Genişletmek için tıkla... Selam evet bende böyle bir BIOS ekranı bulunmakta , ama sorun şu bende "Boot Mode Select" yok varsa da UEFI'de olması gerek gene açılması çok geç.
MayCrasH dedi: Evet, sizin anakartınız için öyle bir ayar bulunmuyor. Eki Görüntüle 482407 Genişletmek için tıkla... Selam evet bende böyle bir BIOS ekranı bulunmakta , ama sorun şu bende "Boot Mode Select" yok varsa da UEFI'de olması gerek gene açılması çok geç.
MayCrasH Zettapat Katkıda Bulunan Forumun Hafızası Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Zamanın Tanığı Katılım 9 Ekim 2015 Mesajlar 12.749 Çözümler 610 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Ocak 2020 #8 Windows OS ayarlarından, Secure Boot kısmını kontrol et, Enable ise Disable yap o menü açılır.
M MehmetSoÇavuşoğlu Hectopat Katılım 23 Nisan 2019 Mesajlar 83 5 Ocak 2020 #9 Maxwelloconner dedi: Toshiba SSD Utility indirip firmware güncellemesi yapın. Genişletmek için tıkla... Programı kurmuştum dün gece. Durum bu, siteden kontrol ettiğimde firmware sürümü galiba son sürüm onlarıda aşağıya ekliyorum. Deniyorum hocam hemen Dosya Ekleri 1578226660621.png 366,1 KB · Görüntüleme: 39
Maxwelloconner dedi: Toshiba SSD Utility indirip firmware güncellemesi yapın. Genişletmek için tıkla... Programı kurmuştum dün gece. Durum bu, siteden kontrol ettiğimde firmware sürümü galiba son sürüm onlarıda aşağıya ekliyorum. Deniyorum hocam hemen
Y yika38 Terapat Zamanın Tanığı Katılım 17 Eylül 2017 Mesajlar 6.457 Makaleler 11 Çözümler 205 Yer Kayseri 5 Ocak 2020 #10 SSD sağlığınız tahmin ettiğim gibi %81 olarak görünüyor. SSD'yi ne zaman aldınız? CrystalDiskInfo ekran görüntüsünü atabilir misiniz?
SSD sağlığınız tahmin ettiğim gibi %81 olarak görünüyor. SSD'yi ne zaman aldınız? CrystalDiskInfo ekran görüntüsünü atabilir misiniz?