Toshiba Ultrabook ekran kartı yükseltme

ismailguven

Kilopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
İthalat ve İhracat Personeli
Arkadaşlar herkese merhaba ben İsmail. Benim Ultrabook bir bilgisayarım biraz eskice ama zamanının ortalama üstü bir ultrabookuydu sanırım. Bu Ultrabook'um ile alakalı sizlere birkaç şey sormak;

Marka: Toshiba.
Model: Portege Ultrabook.
İşlemci: i5 - 3337U.
Ekran kartı: Intel HD 4000 ( sanırım onboard diyorlar bu ekran kartına)
RAM: 8 GB.
SSD: 120 GB.

Arkadaşlar sorularımıda alt alta hemen sıralıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

1) Bilgisayarımda 8 GB RAM olmasına rağmen 2-3 sekme açtığımda bilgisayarım yavaşlıyor. Ekran kartının, bilgisayarın kendi RAM'ını kullandıgını duydum acaba RAM'ı arttırmam bilgisayarımın hızını arttırır mı?
2) Bilgisayarıma kendi onboard ekran kartından başka harici bir ekran kartı takıp performansını arttırabilir miyim? Ve bunu nasıl yapabilirim? Harici ekran kartı yerinin olup olmadıgını nasıl ögrenirim? Hangi ekran kartının uygun olup olmayacağını nasıl ögrenebilirim?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar...

Yeni bir pc al. Eski bir asus f8 modeli dışında laptopların ekran kartının sökülüp takılabildiğini görmedim.
Hocam bunu ögrenmenin bir yolu yok mu ?Ekran kartının degiştirilip degiştirilmediginin yada ramının arttırılıp arttırılmadıgının ve bunları yaparsam bilgisayarın performansının artıp artmayacagının

Hocam bunu ögrenmenin bir yolu yok mu ?Ekran kartının degiştirilip degiştirilmediginin yada ramının arttırılıp arttırılmadıgının ve bunları yaparsam bilgisayarın performansının artıp artmayacagının
Ram artar o konuda sıkıntı yok. Modeli tam adıyla internette arat anakartının ne kadar ram'i hangi frekansı desteklediğini öğren satın al tak, bu kadar. Ama ekran kartı imkansız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı