Toshiba vs Seagate 2 TB HDD

RocaniX

Kilopat
Katılım
26 Mart 2017
Mesajlar
347
Yer
İstanbul / Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Arkadaşlar.
Kendime almak istediğim HDD özelliklerini önce belirtmek istiyorum.
  • 2 TB
  • 7200 RPM
  • 64 MB Önbellek
  • Sata 3
  • Kasa İçin
Hem bütçeme uygun olarak hem ise güvenilir olan Teknobiyotik.com'dan alışveriş yapmak istiyorum. Seçtiğim iki adet ürün var. Bunlar:

Toshiba 2TB 7200 RPM 64MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (DT01ACA200) - Hard Disk - Bilgisayar Bileşenleri
Seagate Barracuda 2TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Masaüstü Disk (ST2000DM006) - Hard Disk - Bilgisayar Bileşenleri

Şimdi sormak istediğim şey, siz olsanız hangisini alırdınız ve Seagate ürünlerinin bazıları da sonradan yenileme görmüş yani Refurbish ürünler olduğunu söylüyorlar. Bunu da ürünlerin kod numarası ile anlaşılıyormuş. Ben araştırdım fakat nasıl bulunuyor bulamadım. Bundan dolayı da Seagate HDD güvenemiyorum. Toshiba'nın da yıllarca HDD içinde olmadığını da biliyoruz WD gibi veya denk farklı markalar gibi.

Sizce Seagate için Refurbish ürün riskine girmeyip direkt Toshiba mı alsam? Belirttiğim aynı özellikler de HDD önerebilirsiniz fakat yok Black serisi yok Red serisi gibi performans çeşidine göre (bilmiyorum belki de reklam amaçlı) fiyat artıyor.

Ayrıca şuan kullandığım 1 TB HDD ise sektör hatalı ve 1 TB yetmiyor. Yeni HDD almak ve dikkatli olmak istememin nedeni de bu. Fikriniz nedir? :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer "refurbished" yani yenilenmiş ürün ise mutlaka yazılır ve fiyatı düşük olur. Seagate iyi marka ancak Toshiba'nin o modelini değilde P300 modelini alın. P300 neredeyse WD Black ile aynı performans veriyor, aralarında 100tl fark var. P300 tam bir f/p ürünü. P300 alın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Toshiba'nın da yıllarca HDD içinde olmadığını da biliyoruz
Ayrıca Toshiba 2000'lerin başından beri HDD işinde.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı