Toshiba X870 Ekran Kartı Yükseltme

Legolas1919

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Toshiba Qosmio bilgisayarımda bulunan arızalanmış Nvidia GTX 670M ekran kartını Monster marka bilgisayardan çıkma GTX 870M ile değiştirmek istiyorum. Ancak uyumlu olup olmayacağı konusunda endişelerim var. Uyumluluk durumunu nasıl anlayabilirim? Ya da önerebileceğiniz başka uyumlu ekran kartı var mıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, Toshiba Qosmio bilgisayarımda bulunan arızalanmış Nvidia GTX 670M ekran kartını Monster marka bilgisayardan çıkma GTX 870M ile değiştirmek istiyorum. Ancak uyumlu olup olmayacağı konusunda endişelerim var. Uyumluluk durumunu nasıl anlayabilirim? Ya da önerebileceğiniz başka uyumlu ekran kartı var mıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekran kartınız arızalandıysa hiç uğraşmayın eGPU takabiliyorsanız ona çabalayın. Ekran kartları genellikle anakarta gömülü olur yani Monsterdaki ekran kartını takmanız için anakartın hepsini takmanız lazım Toshibaya bu da olanaksız birşey.

670M 75W güç tüketimine sahipken 870M 110W güç tüketimine sahip. Soketler uygun olsa bile soğutma konusunda sorun yaşarsınız. Ayrıca veri yolu özellikleri de farklı 670M PCIe 2.0 x16 kullanıyorken 870M PCIe 3.0 x16 kullanıyor. Konu mobil olunca uzmanına sormak gerek tabii. İyi bir dizüstü tamircisi biliyorsanız bir de ona sorun. Çok zor ama belki.
Ekran kartları genellikle anakarta gömülü olur yani Monsterdaki ekran kartını takmanız için anakartın hepsini takmanız lazım Toshibaya bu da olanaksız birşey.
GPU lehimlerinden sökülerek tekrar aynı şekilde lehimlenebiliyor. Ama çok zor bir iş.

Ekran kartınız arızalandıysa hiç uğraşmayın eGPU takabiliyorsanız ona çabalayın. Ekran kartları genellikle anakarta gömülü olur yani Monsterdaki ekran kartını takmanız için anakartın hepsini takmanız lazım Toshibaya bu da olanaksız birşey.
Ekran kartı sökülebiliyor Qosmio serisinde ama tabi uyumluluk durumunu bilemiyorum. En son çare olarak eGPU düşünüyorum ben de.

Ekran kartı sökülebiliyor Qosmio serisinde ama tabi uyumluluk durumunu bilemiyorum. En son çare olarak eGPU düşünüyorum ben de.
Qosmio serisinde sökülebiliyor olabilir ama Monsterın ki de sökülebiliyor olması lazım. Hem yukarıdaki arkadaşın dediği gibi sökülebilir olsa bile uyumlu olması gereken çok parça var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı