Çözüldü Tosla'da "toslamayan ücreti " nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emirc.2

Decapat
Tosla Kartı'na uzundur para yatırmıyorum, içeride en son 1,34 lira kalmış. Benden onu "toslamayan ücreti" adı altında almışlar. Bu ücret nedir? Tahminen 3 aydır falan hiç ama hiç para atmadım. Bu arada 1 lirayı önemsediğimden değil, dikkatimi çekti yani. Yoksa 1 liramı önemsesem nasıl geri alırız diye sorardım.

Dosya Ekleri

• görsel_2025-11-26_224005797.png
    görsel_2025-11-26_224005797.png
    147,5 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hesaba girme dahil en ufak bir işlem bile yapılmayan her 30 günün sonunda 19.99 TL Toslamayan ücreti alınıyor. Hesapta 19.99 TL yoksa da hesapta olan kadar para çekiliyor. Sizde kalan miktar o kadar olduğu için o kadar çekebilmişler.

Kısacası ya işlem yapacaksın ve işlemlerinden para koparacağız, ya da yapmadığın için ceza keseceğiz öyle koparacağız diyorlar.

1764186611177.png
Kullanmadığın için senden kira gibi bir para almışlar diye düşündüm.

Hesaba girme dahil en ufak bir işlem bile yapılmayan her 30 günün sonunda 19.99 TL Toslamayan ücreti alınıyor. Hesapta 19.99 TL yoksa da hesapta olan kadar para çekiliyor. Sizde kalan miktar o kadar olduğu için o kadar çekebilmişler.

Kısacası ya işlem yapacaksın ve işlemlerinden para koparacağız, ya da yapmadığın için ceza keseceğiz öyle koparacağız diyorlar.

1764186611177.png

Çözüm
Hesaba girme dahil en ufak bir işlem bile yapılmayan her 30 günün sonunda 19.99 TL toslamayan ücreti alınıyor. Hesapta 19.99 TL yoksa da hesapta olan kadar para çekiliyor. Sizde kalan miktar o kadar olduğu için o kadar çekebilmişler.

Eki Görüntüle 2611321

Peki parayı yatırdığım anda geri kalan parayı almazlar değil mi? Çünkü oyuna para yatıracağım bir ara.

Peki parayı yatırdığım anda geri kalan parayı almazlar değil mi? Çünkü oyuna para yatıracağım bir ara.
Ne varsa o. Yani borç olarak yansıtılmıyor. Hesapta ne kadar tutar varsa onun üstüne de yatırdığınız tutar geçiyor.

Geçmişteki kesintileri şimdi yapmak gibi bir durum olmaz.

Hayır hocam. Dediğim gibi, olanı çekiyorlar sadece. Hesabınızda işlem yaptığınızda, yani onların deyimiyle ''Toslamaya'' başladığınızda bu durumu bozmuş olacağınız için o kapsamdan çıkıyorsunuz. Yatırdığınız paradan çekme olmaz.

Soru işaretiniz giderildi mi? @emirc.2

Hayır hocam. Dediğim gibi, olanı çekiyorlar sadece. Hesabınızda işlem yaptığınızda, yani onların deyimiyle ''Toslamaya'' başladığınızda bu durumu bozmuş olacağınız için o kapsamdan çıkıyorsunuz. Yatırdığınız paradan çekme olmaz.

Soru işaretiniz giderildi mi? @emirc.2
Giderildi teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı