Tost nasıl iyi yapılır?

XEfe.Bey

Kilopat
Makaleler
2
Selamünaleyküm hocalarım. Yaptığım tostlarda bir hata var, içindeki peynir tostcu Erol'un yaptığı tost gibi sünmüyor. Bunun nedeni nedir? Malzemeyi mi çok koyduğum için ya da çok mu uzun pişirdiğim için anlamadım. Siz tostu yaparken malzeme ayarını ve pişirme süresini nasıl ayarlıyorsunuz? Benim tostum yanıyor arkası azıcık.

İlk olarak ekmeği alıyorsun tost makinesinde cız yapıyorsun ama o "cız" sesi gelecek sonra üstüne tereyağı sürüyorsun yine cız yapıyorsun içine kaşar ve sucuk ekliyorsun ne seviyorsan artık. Sonra bir kere daha cız yapıyorsun bitiyor.(tost makinesini önceden yağla cız diye ses gelecek.)

Ortadan ikiye bıçakla ekmeği yarıyorsun çok yarma fazla açılırsa malzemeler dökülür içine güzelce tereyağı yediriyorsun sonra iç yüzünü tost makinesine bastırıyorsun ekmeğin içi o yağı emsin aynısını dış yüzeye yapıyorsun daha sonra isteğe bağlı malzemeleri koyuyorsun kaşar ile sucuk tostun temel malzemelerinden bunları mutlaka koy isteğe bağlı olarak tostun içine zeytin koyabilirsin orası birazcık sana kalmış daha sonra baharatlara geliyoruz acı seviyorsan fazla olmamak şartıyla tostun üzerine pul biber serpiştiriyorsun köri ve tuz da atabilirsin köriyi abartma tatlı bir şeye dönüşüyor tost bunların hepsini koyduktan sonra güzelce ketçap mayonez sık iyice kapat ekmeği makineye at üstüne iyice bastır en az 7-8 dakika bekle ve tostun hazır afiyet olsun.

Valla ben tostu içine koyup çıkarana kadar bastırıyorum.
Kaşar dışına akıyor biraz o haliyle makinadan çıkarıp ekmeği ortadan ikiye kesiyorum kaşar sünüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı