Touhou Project neden Türkiye'de popüler değil?

SusamliCocuk

Femtopat
Katılım
9 Ağustos 2021
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilmeyenler için ilk önce Touhou Project nedir diye kısa bir özet geçeyim Touhou Project 1996 ilk beş oyunu PC-9801 platformu için çıktı 2002 yılında Touhou'nun yaratıcısı Zun Amusement Makers'ı bıraktı ve “Team Shangai Alice” adında sadece kendisinden oluşan bir grup oluşturdu (!) ve oyunları kendi başına Windows'a uyarlamaya başladı. Tüm grafikler ve delicesine ekranı kaplayan *Danmaku'ların paterleri tamamı ile ona aittir. Windows için çıkan ilk Touhou oyununun adı “The Embodiment of Scarlet devil” idi ve Comiket 62'de boy gösterdi. PC-98 versiyonlarını müziksel ve grafiksel bağlamda tamamen ezdi geçti. (Danmaku görsel açıdan nezih, parlak, ateşli kurşunlar olarak betimlenebilir. Şimdi özet geçtiğime göre asıl soruya gelebilirim neden Touhou Gensokyo evreni Türkiye'de popüler değil onlarca oyunu ve o kadar da kaliteli fan oyunları olmasına rağmen oyuncakları kıyafetleri hatta mangaları ve animesi olmasına rağmen ülkemizde azınlık kesim tarafından bilinmekte. Nedeni nedir sizce?
 
Anime temasında oldukları ve oynanış olarak da Türk insanının tercih etmeyeceği türden oldukları için.

Türkiye'de ama günümüz için bayağı büyük bir anime kitlesi var ve oynanış olarak haklısınız ama diğer yandan bir sürü animasyonu fan yapımı oyunları animesi mangaları oyuncakları kıyafetleri olmasına rağmen ve özgür bir evren sunuyor ayrı zamanda Türk kullanıcılarının duymaması beni bayağı şaşırtıyor hem de batı kültürü ve doğu kültüründe popüler olmasına rağmen.
 
Çünkü ana serinin tüm oyunları kötü :D fan yapımı olanlar güzel sadece.
Bu serinin olayı müzikleri ve karakter hikayeleri ama oynanış ve çizimler berbat.
 
Türkiye'de arcade kültürü olmadığı için Touhou oyunlarının popüler olması imkansız gibi bir şey.
Japonya'da olan arcade kültürü batıda pek yok.
 
Bilmeyenler için ilk önce touhou project nedir diye kısa bir özet geçeyim touhou project 1996 ilk beş oyunu PC-9801 platformu için çıktı 2002 yılında Touhou'nun yaratıcısı zun amusement Makers'ı bıraktı ve “team shangai alice” adında sadece kendisinden oluşan bir grup oluşturdu (!) ve oyunları kendi başına Windows'a uyarlamaya başladı. Tüm grafikler ve delicesine ekranı kaplayan *danmaku'ların paterleri tamamı ile ona aittir. Windows için çıkan ilk touhou oyununun adı “the embodiment of Scarlet devil” idi ve comiket 62'de boy gösterdi. PC-98 versiyonlarını müziksel ve grafiksel bağlamda tamamen ezdi geçti. (danmaku görsel açıdan nezih, parlak, ateşli kurşunlar olarak betimlenebilir. Şimdi özet geçtiğime göre asıl soruya gelebilirim neden touhou gensokyo evreni Türkiye'de popüler değil onlarca oyunu ve o kadar da kaliteli fan oyunları olmasına rağmen oyuncakları kıyafetleri hatta mangaları ve animesi olmasına rağmen ülkemizde azınlık kesim tarafından bilinmekte. Nedeni nedir sizce?

Merhaba bunun oyunların oynanış sırası ve anime izleme sırası nedir? Şimdiden teşekkürler.
 
Şahsen benimde çok başlamak istediğim ancak çok karışık olduğu için başlamadığım bir seri. Keşke bilip başlasam.
 
Denemiştim hoşuma gitmişti. Şuanlık olmasa da bence ileride Türkiye topluluğuda keşfedebilir. Şimdilik bilen arkadaşlarım ile hakkında konuşmaya devam edicem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı