Hocam ben geçenlerde Volvo S40 aldım. 1.8 otomatik 2001 model. 1. nesil S40 oluyor. 260 Bin km'de. 7 bin km önce de sıfır motor yapılmış. 1000 Km yol yapmışımdır aldığımdan beri, şuanlık sıkıntı çıkartmadı.
Allah için güzel araç, 4 cam otomatik, otomatik vites falan ama yakıt 100 km'de 12-13 Litre civarı. Lpg var ama kullanmıyorum.
Evin 2. aracı olduğu için uyguna da bulmuştum ani bir kararla 280 Bin TL'ye aldım aracı.
O bütçe ile 1. nesil S40 ya da V40 bakabilirsiniz. 2003-2004 model çok güzel S40 ilanları mevcut sarı sitede.
Tabi yaşadığınız şehirde Volvo ustası varsa eğer, yoksa sorun yaşayabilirsiniz. Her usta el sürmez Volvo'ya.
Parçaları Ankara ve İstanbul'da rahat bulunuyor. Parça sorunu yok, ama usta sorunu şehre göre değişiyor.
Tabi aldıktan sonra son sahibi olma ihtimalinizde var. Piyasası hiç yok. Zaten sahibinden de biraz arama yaparsanız 2004 yıl ve altı S40 ve V40'ların fiyatlarının uygun olduğunu görürsünüz.
Son sahibi olmak istemiyorsanız Japon grubu öneririm.
Örnek olarak bu kasa Civicler iyidir. Güvenlik paket olarak geçer bunlar. Piyasası da Volvo'ya göre çok hızlıdır. Motorları da sağlamdır. Ustası da parçası da çoktur. Sahibini genel olarak üzmez, birde temizi bakımlısı denk geldi mi tadından yenmez.
Diğer tavsiyem de Mitsubishi Lancer'dır.