TP-Link 450Mbps Router İle TP-Link AC1200 Modem İle Nasıl Kullanılır?

kayropractic

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisliği
Türk Telekom 16 Mbps internet paketi satın aldım. Evime kurulum yaptılar TP-Link AC1200 modem aldık. Çok iyi 5GHz falan var ama ben kapatıyorum 2.4G ile devam ediyorum fakat evimde bazı yerler kör noktada kalıyor. Bende TP-Link 450Mbps router almıştım. Fakat cihazı hangi modda kullanırsam kullanayım ya yanlış yapıyorum ya da bir şeyi atlıyorum.
Cihaza Ethernet kablosu ile internet bağlantısı kuruyorum ve yeni bir ağ oluşturuyorum. Fakat biraz kullanım sonrası hata veriyor. IP adresi alınamadı diye. Hem ana Wi-Fi gidiyor hem de routerdaki Wi-Fi gidiyor.
Cihazı range extender da kullanıyorum sinyal gücü fazlasıyla artıyor. Fakat yine kesinitler oluyor.
Cihazı Access Point'te kullanıyorum daha çok kesintiler oluyor.
Nasıl kullanabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Konu günceldir!

Türk Telekom 16 Mbps internet paketi satın aldım. Evime kurulum yaptılar TP-Link AC1200 modem aldık. Çok iyi 5GHz falan var ama ben kapatıyorum 2.4G ile devam ediyorum fakat evimde bazı yerler kör noktada kalıyor. Bende TP-Link 450Mbps router almıştım. Fakat cihazı hangi modda kullanırsam kullanayım ya yanlış yapıyorum ya da bir şeyi atlıyorum.
Cihaza Ethernet kablosu ile internet bağlantısı kuruyorum ve yeni bir ağ oluşturuyorum. Fakat biraz kullanım sonrası hata veriyor. IP adresi alınamadı diye. Hem ana Wi-Fi gidiyor hem de routerdaki Wi-Fi gidiyor.
Cihazı range extender da kullanıyorum sinyal gücü fazlasıyla artıyor. Fakat yine kesinitler oluyor.
Cihazı Access Point'te kullanıyorum daha çok kesintiler oluyor.
Nasıl kullanabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Konu günceldir!

Router in IP bloğu ile modem in IP bloğu muhtemelen aynı ve çakışma yapıyor.
Modemin IP bloğu 192.168. 1. 1 ise router in IP bloğunu 192.168.2.1 yapın bu şekilde deneyin.

Router in IP bloğu ile modem in IP bloğu muhtemelen aynı ve çakışma yapıyor.
Modemin IP bloğu 192.168. 1. 1 ise router in IP bloğunu 192.168.2. 1 yapın bu şekilde deneyin.

Pekala Range Extender modunda mı yoksa Access Point modunda mı yapacğaım

Aynen.
Sen routeri 2.1 yapınca routerde kendisinden IP alan cihazlara bu bloktan dağıtım yapacak.

Anladım olay gerçekten bu muydu bizde networkcuyuz diye geziyoruz sağda solda :D

Bu cihazı kullanmamın bana avantajı dezavantajı nedir pekala

Anladım olay gerçekten bu muydu bizde networkcuyuz diye geziyoruz sağda solda :D

Bu cihazı kullanmamın bana avantajı dezavantajı nedir pekala.

Ana modemin mi yoksa router inmi Wi-Fi kalitesi daha iyi bilinmez ama ana modemin sinyalinin gitmediği yerlere bir noktaya kadar kablo çekip sonrasında router kurularak sinyalin her yere ulaşması sağlanır.
Kör nokta sorununuz var ise kullanmak avantajınıza olur.
Ayrıca aklınızda olsun modem ya da roter i mümkünse tavana değilse en yükseğe sabitleyin.
Verimi yükselecektir.

Ana modemin mi yoksa router inmi Wi-Fi kalitesi daha iyi bilinmez ama ana modemin sinyalinin gitmediği yerlere bir noktaya kadar kablo çekip sonrasında router kurularak sinyalin her yere ulaşması sağlanır.
Kör nokta sorununuz var ise kullanmak avantajınıza olur.
Ayrıca aklınızda olsun modem ya da roter i mümkünse tavana değilse en yükseğe sabitleyin.
Verimi yükselecektir.
Birde şöyle bir durum var Router a hem kablosuz hem kablolu cihaz ile bağlanınca yine internet gidiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı