TP-Link AC1200 modem kurulumu yapılamıyor

Yer
Tottenham
10 yıllık modem sonrası bugün TP-Link AC1200 modelini aldım. Modemi kurulum için hem kitapçığını okudum hem videosunu da izledim ama bir şekilde kuramadım. Kitapçığında yazdığına göre modeme ana hattan gelen internet kablosunu taktıktan sonra LAN kablosu ile PC'ye bağlayınca direkt olarak internet gelmesi lazımdı ama gelmedi. İkinci yöntem olarak da kablosuz bağlanayım dedim, onda da kablosuz ağın şifresini giriyorum, şifresi doğru ağa giriyor ama "internet olmadan bağlı" hatası alıyorum onda da. Neyi yanlış yapıyorum?

Dosya Ekleri

• 20250421_130233.jpg
    20250421_130233.jpg
    91,2 KB · Görüntüleme: 78
10 yıllık modem sonrası bugün TP-Link AC1200 modelini aldım. Modemi kurulum için hem kitapçığını okudum hem videosunu da izledim ama bir şekilde kuramadım. Kitapçığında yazdığına göre modeme ana hattan gelen internet kablosunu taktıktan sonra LAN kablosu ile PC'ye bağlayınca direkt olarak internet gelmesi lazımdı ama gelmedi. İkinci yöntem olarak da kablosuz bağlanayım dedim, onda da kablosuz ağın şifresini giriyorum, şifresi doğru ağa giriyor ama "internet olmadan bağlı" hatası alıyorum onda da. Neyi yanlış yapıyorum?

Direkt gelmez. İnternet servis sağlayıcından PPPoE kullanıcı adı şifreni öğrenip modem kurulumu yapacaksın.

Ama hocam internete bağlanamadan nasıl yapacağım kurulumu, PPPoE bilgilerimi öğrendim diyeyim o adımdan sonra nasıl ilerleyeceğim modeme bağlı olmayınca?

Bu videodan yardım alabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama hocam internete bağlanamadan nasıl yapacağım kurulumu, PPPoE bilgilerimi öğrendim diyeyim o adımdan sonra nasıl ilerleyeceğim modeme bağlı olmayınca ?
Modemin arayüzüne giriş yapıp kurulumu yapacaksınız.

İlk olarak tüm montaj işlemini yapın ardından telefonunuz veya bilgisayarınız ile wifi üzerinden modeme bağlanın ve 192.168.1.1 adresini yazın ardından modem arayüzüne giriş yapacaksınız.

Bu videodan yardım alabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ama mesela videoda arkadaşın yaptığı gibi DSL kablosunu taktıktan biraz sonra arkadaşta 3.kısımdaki Internet ışığı yanıyor, benim yukarıda eklediğim fotoğrafta hiçbir şekilde Internet ışığı yanmıyor.

Modemin arayüzüne giriş yapıp kurulumu yapacaksınız.

İlk olarak tüm montaj işlemini yapın ardından telefonunuz veya bilgisayarınız ile wifi üzerinden modeme bağlanın ve 192.168.1.1 adresini yazın ardından modem arayüzüne giriş yapacaksınız.
Hocam tüm kabloları taktım ama modemin üstündeki Internet ışığı gelmiyor. Wi-Fi ile modeme bağlanıyorum da bağlandığımda internet olmadan bağlı hatası alıyorum sorunum orada.

Hocam ama mesela videoda arkadaşın yaptığı gibi DSL kablosunu taktıktan biraz sonra arkadaşta 3.kısımdaki Internet ışığı yanıyor, benim yukarıda eklediğim fotoğrafta hiçbir şekilde Internet ışığı yanmıyor.

Hocam tüm kabloları taktım ama modemin üstündeki Internet ışığı gelmiyor. Wi-Fi ile modeme bağlanıyorum da bağlandığımda internet olmadan bağlı hatası alıyorum sorunum orada.

Modem kurulum yapmadığın için olabilir. Modem kurulumu yaptıktan sonra gelişmeleri bildirirsin. Ayrıca DSL ışığı sabit yanıyor değil mi?

Bazı operatörlerle uyumlu olabilir. Belki de sizin operatörle otomatik kurulum yapılmıyordur. Modeme telefon hattını takın. Etnernet kablosu ile modemi bilgisayar yada laptop a bağlayın. Bilgisayarda internet tarayıcısı adres alanını 192.168.1.1 yazıp entere basın. Kurulum işlemleri başlarsa. İss adı. İss kullanıcı ve şifre vb gibi bilgileri girince netin gelmesi lazım. Kurulum bilgileri giriş ekranı yerine,
Arayüz giriş ekranını gelirse, admin ve admin şifresini (kitapçıkta yazıyordur) girin.
Arayüzde net bağlantısı yapmak için ilgili linkli seçip (kitapçıkta vardır) kullanıcı sifre ve başka bilgiler istiyorsa onları girip kaydettiğinizde netiniz gelecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı