Çözüldü TP-Link AC1200 modem QoS nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

n i s a

Megapat
Merhaba, Türk Telekom'dan aldığım TP-Link AC1200 modemimde upload kısmında bufferbloat sorunu yaşıyorum. Bu yüzden Firmware güncellemesi yapmak istiyorum ama bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevirim.
Modelin tam modeli:
AC1200 Wireless Dual band vdsl/ ADSL modem router.
Model no. VC220-G3U
Testin ekran görüntüsü:

Screenshot_1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu sorunu bir şekilde çözmem lazım yayınlarımda çok FPS düşmesi yiyorum.

Modem arayüzüne giriş yapın ardından QoS sekmesini açın. Şekillendirme grubuna girip grup 01 etkinleştirin. İnternet hızınıza göre indirme ve yükleme değeri girin.
1.png

Yine QoS sekmesinden sınıflandırma sekmesine girin. Sınıflandırma modunu IP bazlı yapın. Akış sınıflandırma altında Yeni Ekle sekmesinden yeni bir değer ekleyin.
Sınıf adına 1 yazın Durumu etkin yapın Sınıflandırma kriterini IP bazlı yapın bilgisayarınızın IP adresini yazın şekillendirme grubunu 01 yapın.
2.png

Son olarak kaydedip modeminizi kapatıp açın. İşlem bu kadar. Ben Archer c5v ile güzel değerler elde ettim. Umarım işinizi görür.
Bu sorunu bir şekilde çözmem lazım yayınlarımda çok FPS düşmesi yiyorum.

Modem arayüzüne giriş yapın ardından QoS sekmesini açın. Şekillendirme grubuna girip grup 01 etkinleştirin. İnternet hızınıza göre indirme ve yükleme değeri girin.
1.png

Yine QoS sekmesinden sınıflandırma sekmesine girin. Sınıflandırma modunu IP bazlı yapın. Akış sınıflandırma altında Yeni Ekle sekmesinden yeni bir değer ekleyin.
Sınıf adına 1 yazın Durumu etkin yapın Sınıflandırma kriterini IP bazlı yapın bilgisayarınızın IP adresini yazın şekillendirme grubunu 01 yapın.
2.png

Son olarak kaydedip modeminizi kapatıp açın. İşlem bu kadar. Ben Archer c5v ile güzel değerler elde ettim. Umarım işinizi görür.

Çözüm
Modem arayüzüne giriş yapın ardından QoS sekmesini açın. Şekillendirme grubuna girip grup 01 etkinleştirin. İnternet hızınıza göre indirme ve yükleme değeri girin.Eki Görüntüle 1462021
Sınıf adına 1 yazın Durumu etkin yapın Sınıflandırma kriterini IP bazlı yapın bilgisayarınızın IP adresini yazın şekillendirme grubunu 01 yapın. Eki Görüntüle 1462029
Şekillendirme grubu diye bir şey yok bende.
Screenshot_2.png

Bu arada artık Türk Telekom kullanmıyorum, TurkNet'e geçiş yaptım. Bir önemi var mı bilmiyorum ama belirtmek istedim.

Şekillendirme grubu diye bir şey yok bende.
Eki Görüntüle 1462079

Bu arada artık Türk Telekom kullanmıyorum, TurkNet'e geçiş yaptım. Bir önemi var mı bilmiyorum ama belirtmek istedim.
İndirme ve yükleme değerlerini girin. Trafik Kontrolünü işaretleyip kaydedin.
Bant genişliği kontrolü sekmesinden IP aralığınızı belirleyin. ( Kullanmak istediğiniz cihazların IP adresine göre.) Port aralığını 1-65535 olarak ayarlayın. Protokol seçeneğini hepsi olarak seçin. Öncelik 1 olarak seçin. İndirme ve yükleme değerlerini girip kaydedin.

İndirme ve yükleme değerlerini girin. Trafik Kontrolünü işaretleyip kaydedin.
Bant genişliği kontrolü sekmesinden IP aralığınızı belirleyin. ( Kullanmak istediğiniz cihazların IP adresine göre.) Port aralığını 1-65535 olarak ayarlayın. Protokol seçeneğini hepsi olarak seçin. Öncelik 1 olarak seçin. İndirme ve yükleme değerlerini girip kaydedin.
IP aralığına gireceğim değerleri nereden bulacağım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı