TP-Link archar C80 bufferbloat ayarlama nasıl yapılır?

Hi i am Orionn

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, evimde Kablonet'in verdiği modemi kullanıyorum. Ayrıca odama internet çekebilmek için TP-Link archar C80 (v1) routerını Access Point olarak kullanıyorum. Son zamanlarda internet sitelerine girerken gecikme yaşıyordum routerdan kaynaklandığını düşünüp kablosunu bilgisayara geçtiğim zamanlarda doğrudan bilgisayara takıyordum.

Fakat durumun bununla alakalı olmadığını anladım. Speedtest'lerde ne kadar düzgün görünse de yük altında 1.7 saniyeye varan gecikme süreleri alıyormuşum. Bununla alakalı videolar izledim. Fakat benimle aynı donanıma sahip birilerini bulamadım. QoS ayarlarıyla oynayıp düzeltmeye çalışmak istiyorum fakat bunu ana modem üzerinden mi yoksa Access Point (ara yüzünde advance mode açamadığım için yapamıyorum) üzerinden mi yapacağım bilmiyorum.

Ana modem üzerinden Access Point'in MAC adresine veya IP adresine Qos kısıtlaması yapın.

Ana modem üzerinden Access Point'in Mac adresine veya IP adresine QoS kısıtlaması yapın.

Dediğinizi deniyorum fakat Netmaster CBW-383ZN ile ilgili QoS ayarlarının nasıl yapılacağını gösteren bir kaynak bulamadım.

Tabi atıyorum hemen
Düzeltme Modem : Netmaster İnfinity 401

Gelişmiş ayarlar da bu şekilde

Fast.com ve waveform verilerim bu şekilde

Son düzenleme:
Bu şekilde bir QoS sekmesi yok mu acaba? Modem özelliklerinde QoS desteği olduğu yazıyor aslında.

Bu şekilde var fakat sizinki gibi bir ara yüz değil değiştirebileceğim veya sınırlayabileceğim yerler mevcut değil.

Evet dediğini gibi Qos settings destekliyor yazıyor

İnternette bazı arkadaşlar modemi sadece modemi değiştirdiğinde sorunu çözdüğünü söylemiş. Acaba işe yarar mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…